Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Επενδυτικό ενδιαφέρον από γερμανικές επιχειρήσεις

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον διατυπώνεται από γερμανικές επιχειρήσεις το οποίο βασίζεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον όπως προέκυψε από τη συνεργασία που είχε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλιας, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ernst Burgbacher.


Ο κ. Ρόβλιας συμμετείχε, εκπροσωπώντας το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στην κυβερνητική αντιπροσωπεία που μετέβη την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 στο Βερολίνο για την προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και την αναβάθμιση της ελληνογερμανικής οικονομικής συγκυρίας.

Ο κ. Ρόβλιας στη συνεργασία του με τον ομόλογο του Γερμανό υφυπουργό παρουσίασε το νέο επενδυτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην χώρα μας και παράλληλα συζήτησε και άλλα θέματα οικονομικού ελληνογερμανικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα εξής:

- Το θέμα των επενδύσεων γενικά στην Ελλάδα και η δυνατότητα υποστήριξης των ενδιαφερομένων επενδυτών από τον Οργανισμό Invest in Greece.

- Νέος νόμος (3894/2-12-2010) για τις μεγάλες- στρατηγικές επενδύσεις, μέσω του οποίου επέρχονται απλοποιήσεις και επιτάχυνση των διαδικασιών.

- Ο νέος νόμος για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων (3908/1-2-2011)

- Το πρόγραμμα της διετίας (2011-2012) για τις προκηρύξεις συμβάσεων Συμπράξεων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

- Τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία (ΕΣΠΑ -ΕΤΕΑΝ κ.λ.π) για την ανάπτυξη και την ρευστότητα στην αγορά και οι σχετικές δυνατότητες συνεργασιών επιχειρήσεων και τραπεζών των δύο χωρών.

- Θέματα προώθησης εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την Γερμανία

- Οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας Μικρομεσαίων Ελληνικών και Γερμανικών Επιχειρήσεων

- Η ενθάρρυνση επαφών και συνεργασιών νέων επιχειρηματιών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου