Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων μεγαλώνει ακόμη περισσότερο

Νέα δεδομένα δημιουργούν οι τελευταίες συλλήψεις για την υπόθεση της τρομοκρατίας, καθώς όπως όλα δείχνουν ο κατάλογος των κατηγορουμένων μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες από τα υπάρχοντα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι αποτύπωμα της Όλγας Οικονομίδου, που συνελήφθη για τα όπλα στο Βόλο έχει εντοπιστεί και σε σπίτι που είχε ερευνηθεί στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που είχε καταλήξει στη σύλληψη έξι ατόμων σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά τα οποία παραμένουν προφυλακισμένα για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους έξι κατηγορούμενους γι αυτή τη δικογραφία περιλαμβάνονται οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γιώργος Καργαιαννίδης, οι οποίοι ήδη δικάζονται στην εν εξελίξει δίκη για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς στον Κορυδαλλό.

Το αποτέλεσμα από τη διασταύρωση των στοιχείων είναι ότι θεωρείται πλέον ζήτημα χρόνου η απαγγελία συμπληρωματικών κατηγοριών για συμμετοχή στην οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς και σε εκείνα τα πρόσωπα που είχε συλληφθεί μαζί με τους Καραγιαννίδη και Μητρούσια.

Με βάση λοιπόν τα έως τώρα δεδομένα:

-Σε βάρος και των έξι συλληφθέντων για την υπόθεση των όπλων στο Βόλο ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για συμμετοχή στους Πυρήνες και για διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα), αδικήματα για τα οποία αύριο θα απολογηθούν στους ε΄φτες ειδικούς ανακριτές Δ. Μόκα και Κώστα Μπαλντα που χειρίζονται τις δικογραφίες.

-Για την υπόθεση με τα τρομο-δέματα που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο απολογήθηκαν και κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι οι Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος. Για το ίδιο σκέλος απολογούνται οι Χρήστος Τσάκαλος και και Γιώργος Πολύδωρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου