Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μαρία Αντωνιάδου πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Maria-Antoniadou
Η εκκλησιαστική συντάκτρια του “Βήματος” και πρωτεύσασα σε σταυρούς στις τελευταίες εκλογές Μαρία Αντωνιάδου, είναι από σήμερα η νέα πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε η παράταξη του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Τρίμη.

Ο Δημήτρης Τρίμης πρότεινε να δοθεί η προεδρία της ΕΣΗΕΑ στη Μαρία Αντωνιάδου, στο πλαίσιο της συγκρότησης αναλογικού προεδρείου, όπως δηλαδή είχε συμβεί και με τον ίδιο μετά τις προηγούμενες εκλογές, όταν είχε εκλεγεί εκείνος πρώτος σε σταυρούς, και η παράταξή του πρώτη δύναμη της συνδικαλιστικής ένωσης των δημοσιογράφων.
Τη θέση της Γενικής Γραμματέως κατέλαβε η Μαριλένα Κατσίμη, προερχόμενη από τη “Συσπείρωση”, δηλαδή την παράταξη που ήρθε δεύτερη σε σταυρούς.
Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ θα συμπληρωθούν σε επόμενη συνεδρίαση από τις άλλες παρατάξεις.
Η Μαρία Αντωνιάδου έχει μακρά διαδρομή στα συνδικαλιστικά του δημοσιογραφικού χώρου, και ήταν μέχρι τις τελευταίες εκλογές Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, προερχόμενη από την παράταξη που ίδρυσε ο Πάνος Σόμπολος.
Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση αποχώρησε από εκείνη την παράταξη και ηγήθηκε μιας νέας παράταξης με την ονομασία “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι”, που κατάφερε να συσπειρώσει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, και να αναδειχθεί πρώτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου