Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αναζητεί λύση η κυβέρνηση για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

elvo
Την απάντησή της ετοιμάζει η κυβέρνηση ως προς την τύχη ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, μετά την απόρριψη της ελληνικής πρότασης από την τρόικα, η οποία αντιπροτείνει το κλείσιμο των τριών αμυντικών βιομηχανικών μονάδων, χωρίς την αποζημίωση των εργαζομένων, όπως δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά κατά την ενημέρωση των συντακτών, στο περιθώριο συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για την 39η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος.

Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του ΥΠΕΘΑ, του υπουργείου Οικονομικών και συνεργάτες του πρωθυπουργού. Επίσης η κα Γεννηματά ζήτησε να γίνει παρέμβαση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ενώ το γραφείο του πρωθυπουργού έχει αναλάβει να συντονίσει τα επόμενα βήματα. Μεταφέροντας συνολικά το κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το θέμα, ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πάμε να δώσουμε μάχη και είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση.
Η ελληνική πρόταση, ως προς τις αμυντικές βιομηχανίες, προέβλεπε εκκαθάριση εν λειτουργία, διαχωρισμό των εργοστασίων σε στρατιωτικά και πολιτικά, καθώς και κίνητρα εθελουσίας εξόδου.
Η τρόικα γνωστοποίησε την απάντησή της για απόρριψη της ελληνικής πρότασης μέσω ηλεκτρνικού μηνύματος στο υπουργείου Οικονομικών χτες το απόγευμα. Σύμφωνα με την κα Γεννηματά, στην απάντησή της η τρόικα, ειδικά για τα ΕΑΣ, αναφέρει ότι για τη λειτουργία της εταιρείας χρειάζονται 144 εκ. ευρώ. Ωστόσο, όπως επισήμανε η κα Γεννηματά, η ελληνική πρόταση τεκμηριώνει ότι χρειάζονται 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα επιστραφούν μέσω αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας καθώς επίσης για άλλα 12 εκατομμύρια που αφορούν σε εθελουσία έξοδο για 350 άτομα, ποσό που επίσης δεν θα επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου