Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αβραμόπουλος: Απαραίτητη η διατήρηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

avramo
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι επισήμανε στους ομολόγους του την ανάγκη της διατήρησης ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια πολιτική λύση για την κρίση στη Συρία.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου:
«Στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Άμυνας στο Βίλνιους, τρία ήταν τα βασικά σημεία συζήτησης. Πρώτα από όλα η ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Μετά η ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για τις δυνατότητες της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και να υπογραμμίσω, να επισημάνω την ανάγκη διατήρησής της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε, ήταν εύλογο να κυριαρχήσει το θέμα της Συρίας. Υπήρξαν διαφορετικές τοποθετήσεις που λίγο πολύ μας είναι γνωστές. Διαπιστώθηκε ωστόσο μια κοινή προσέγγιση στο γεγονός ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και δεν αμφισβητείται στην περίπτωση της Συρίας.

Υπογράμμισα την ελληνική θέση για πολιτική λύση που συνεπάγεται την εξάντληση όλων των ειρηνικών και διπλωματικών μέσων με την ολοκλήρωση της αποστολής των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την ανθρώπινη αυτή τραγωδία και βέβαια να τιμωρηθούν γι’ αυτό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου