Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

TÜV HELLAS: Πρώτη Παγκόσμια Πιστοποίηση για το σταμναγκάθι


TÜV HELLAS: Πρώτη Παγκόσμια Πιστοποίηση για το σταμναγκάθι
Ο Ελληνικός Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση για την καλλιέργεια σταμναγκαθιού (spiny chicory) με βάση το πρωτόκολλο GLOBALG.A.P. v4. για την εταιρεία καλλιέργειας CRETAN GAIA, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία πιστοποίησης και για τη βιολογική του παραγωγή, επίσης από την TÜV HELLAS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φορέας TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, επεδίωξε και κατάφερε μέσω συστηματικών και μεθοδευμένων ενεργειών να εντάξει στη παγκόσμια βάση του GLOBALG.A.P. την καλλιέργεια σταμναγκάθι ώστε να είναι πιστοποιήσιμη με βάση το ανωτέρω διεθνές πρωτόκολλο. Με αυτόν τον τρόπο η TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, πετυχαίνει τη διεθνή αναγνώριση της συγκεκριμένης καλλιέργειας και υποστηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των Ελλήνων καλλιεργητών για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και εξαγωγή τους στις διεθνείς αγορές.
Το GLOBALG.A.P. αποτελεί κοινή προσπάθεια επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού λιανεμπορίου τροφίμων και αγροτικών προϊόντων Euro Retail Produce Working Group (EUREP) με στόχο τη θέσπιση κανόνων κοινής αποδοχής και την ανάπτυξη πλαισίου Ορθής Αγροτικής Πρακτικής. Η έκδοση του GLOBALGAP IFA καλύπτει όλη την αγροτική διαχείριση κάτω από ένα νέο διευρυμένο πρίσμα αξιολόγησης, στοχεύοντας στην ανάπτυξη πλαισίου Ορθής Αγροτικής Πρακτικής (G.A.P.), τη συνεχή βελτίωση και κατανόηση της ορθής πρακτικής και την ανοιχτή επικοινωνία καταναλωτών και παραγωγικών κλάδων συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών και των εξαγωγέων - εισαγωγέων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου