Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Γρηγόρης Βαλτινός;

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έχει καταγωγή από την Ξάνθη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. 

Ο Γρηγόρης Βαλτινός παρακολούθησε επίσης μαθήματα τραγουδιού και χορού. Άρχισε την επαγγελματική του πορεία το 1980 και ως νέος ηθοποιός τότε συνεργάστηκε με όλους τους θιάσους των μεγάλων πρωταγωνιστών.

 

Έχει πρωταγωνιστήσει σε όλα τα είδη του θεάτρου, από το αρχαίο δράμα μέχρι την κωμωδία, την πρόζα και την επιθεώρηση ενώ έχει διακριθεί για την ερμηνεία του, τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Συμμετείχε επίσης σαν αφηγητής σε μεγάλα μουσικά έργα. 

Με την ερμηνεία του στον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, που παρουσιάστηκε από το Εθνικό θέατρο, γνώρισε επιτυχία και διεθνή προβολή, καθώς η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε το καλοκαίρι του 2000 στο Κολοσσαίο της Ρώμης. Η ίδια παράσταση παίχτηκε και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Από το 1990 και μετά σκηνοθετεί πολλές παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός αυτή την περίοδο διασκευάζει και σκηνοθετεί το κλασικό έργο του Τζον Πρίσλεϊ, «Ο επιθεωρητής έρχεται», ερμηνεύοντας παράλληλα έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια. 
Πιστεύει ότι για να συνδυάσεις μια καλή και ήρεμη οικογενειακή ζωή πρέπει να την διαχωρίσεις από τα επαγγελματικά σου. Πάντως, στο αν θα ήθελε οι δυο γιοι του, και οι δύο ενήλικες, να γίνουν ηθοποιοί, εκείνος θα στεναχωριόταν, διότι, όπως λέει «είναι δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα». Πιστεύει δε ότι τα παιδιά των καλλιτεχνών μπορεί να αδικηθούν.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα και όταν τον είχαν ρωτήσει εάν θα ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά, εκείνος είπε όχι. Και την ίδια απάντηση λέει ξανά. «Δεν διστάζω να πω τα πράγματα με το όνομά τους», λέει. Και τονίζει ότι το πιο σημαντικό πράγματα είναι να κάνεις πολιτική μέσω της δουλειάς σου. 

Πιστεύει πάντως ότι εάν οι νέοι θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα, και το έχουν μεράκι, να το πράξουν. Και λέει ότι το έργο που ανεβάζει αυτή τη στιγμή, θα βοηθήσει όλους εκείνους που το δουν, για να μην πράξουν λάθη στη ζωή τους.
Στον ελεύθερό του χρόνο, ο οποίος δεν είναι αρκετός, φροντίζει να ζει στιγμές με την οικογένειά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου