Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ποιος είναι ο Αλκέτ Ριζάι

«Άγγελος δεν είμαι, ουδείς αναμάρτητος»… Αυτό είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο Αλκέτ Ριζάι στο δικαστήριο, το Νοέμβριο του 2010, κατά την απολογία του για τη δράση και τις περιπετειώδεις αποδράσεις του από τις φυλακές Κορυδαλλού.


Τότε, είχε υποσχεθεί πως δε θα προσπαθήσει να αποδράσει για τρίτη φορά.

Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά, δεν τήρησε το λόγο του.

Από χτες ο βαρυποινίτης κακοποιός κρατάει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Μαλανδρίνου και ζητά ένα αυτοκίνητο για να διαφύγει, απειλώντας να ανατινάξει τις φυλακές, καθώς υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φοβούνταν από καιρό ότι ο Ριζάι θα επιχειρούσε απόπειρα απόδρασης.

Για αυτό το λόγο, τον Απρίλιο του 2012 η απολογία του για την εμπλοκή του σε κύκλωμα που προωθούσε ναρκωτικά στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου, έγινε μέσα στις φυλακές.

Στις 21 Απριλίου 2012, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που είχε και τη σχετική πληροφορία, είχαν συλληφθεί στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου, ηλικίας 41 και 28 χρόνων, οι οποίοι πήγαιναν να αναλάβουν υπηρεσία.

Όπως αποδείχθηκε, σκόπευαν να προμηθεύσουν τον Ριζάι με 213 γραμμάρια ηρωίνης, δύο κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους και πέντε κάρτες SIM!

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας, επειδή υπήρχε από τότε ο φόβος να επιχειρήσει απόδραση, ο Αλβανός βαρυποινίτης δεν προσήχθη στον εισαγγελέα Άμφισσας ούτε στον ανακριτή, αλλά απολογήθηκε μέσα στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.

Ποιος είναι ο Αλκέτ Ριζάι


O Αλκέτ Ριζάι γεννήθηκε στην Αλβανία το 1974.

Το όνομά του ήρθε στην επικαιρότητα πρώτη φορά το 2003, καθώς ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε και έδωσε εντολή στα μέλη της συμμορίας του να σκοτώσουν τον Θανάση Κορωπιώτη, επειδή θεώρησε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με την αλλοδαπή φίλη του, την Οξάνα.

Ο Ριζάι συνελήφθη έναν μήνα μετά με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά απέδρασε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις 4 Ιουνίου 2006 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 26 Αυγούστου 2006 σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο ύστερα από εντολή- όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β. Στεφανάκου.

Ο Ριζάι συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στη Βοιωτία. Η δεύτερη απόδραση του Ριζάι έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2009.

Συνελήφθη λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.

Και ο έρωτας με τη Σούλα…


Εκτός από τις αποδράσεις και το βεβαρημένο του παρελθόν, τα ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς και με τη σχέση του Αλκέτ Ριζάι με την Ασπασία Μητροπία.

Η «Σούλα του Ριζάι», όπως είναι γνωστή, είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για την καθοριστική συμβολή της στην απόδραση τον Φεβρουάριο του 2009 του συντρόφου της και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

Ύστερα από τρία χρόνια εγκλεισμού της στη φυλακή, αποφυλακίστηκε φέτος το Φεβρουάριο από τις φυλακές Ελαιώνα με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

«Είναι ο άντρας της ζωής μου», είχε πει χαρακτηριστικά στην Espresso.

Μάλιστα, η Σούλα είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2010 στην ίδια εφημερίδα ότι θέλει πολύ ένα παιδί με τον Αλκέτ Ριζάι.

Και ο Αλκέτ Ριζάι όμως δήλωσε τον έρωτα του σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής». Από τον Κορυδαλλό αφιέρωσε στην αγαπημένη του τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου. «Η Σούλα είναι ο άλλος μου εαυτός, το άλλο το μισό απ' το κορμί μου» είχε πει ο κακοποιός όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο της στη ζωή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου