Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οργή για Γερμανία αλλά η Μέρκελ μπορεί να χαμογελά


Rösler Merkel 2
Μεγάλος κερδισμένος στην τελευταία δημοσκόπηση της Forsa εμφανίζεται ο κυβερνητικός σύμμαχος της Angela Merkel, FDP, ο οποίος καταφέρνει μετά από πολύ καιρό να υπερβεί το συνταγματικό όριο του 5%. Κατ’ επέκταση ισοδυναμούν οι πιθανές συμμαχίες CDU/CSU με FDP και Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και (πλέον) της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση το FDP καταγράφεται στο 6%, το CDU/CSU στο 40%, οι Σοσιαλδημοκράτες στο 24%, οι Πράσινοι στο 15% και η Αριστερά στο 7%. Το κόμμα των Πειρατών δεν φαίνεται ικανό να διεκδικήσει την είσοδό του στη βουλή.
Έξι μήνες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών το άθροισμα αμφότερων των πιθανών συνασπισμών καταμετράται στο 46%, αν και οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο πρώτος έχει ελαφρώς μεγαλύτερα περιθώρια συσπείρωσης.
Ενδιαφέρον εύρημα της μέτρησης είναι ακόμα το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς ψηφοφόρους θεωρούν την Hannelore Kraft, Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ισχυρότερη δυνητική αντίπαλο της Angela Merkel για την Καγκελαρία σε σύγκριση με τον νυν υποψήφιο του SPD, Peer Steinbrück, αν και εκείνη σε ευθεία αντιπαράθεση … ωχριά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου