Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι έχει πραγματοποιήσει πρόοδο διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.


«Μετά από χρόνια όπου λίγα άλλαξαν προς το καλύτερο, η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι κοινές προσπάθειες αλλά και η εμμονή των εταίρων βοήθησαν ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Schaeuble, ο οποίος όμως σημείωσε πως ακόμα η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει επιτελεστεί. Ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει πως αν και δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά. 

«Εάν αναλογιστεί κανείς πώς ήταν η κατάσταση πριν από έναν χρόνο, τότε έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ωστόσο πως η κατάσταση παραμένει εύθραυστη. «Αυτό καταδεικνύουν οι εσωπολιτικές διαμάχες στην ιβηρική χερσόνησο, η ανασφάλεια για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και η ανησυχία στο προοίμιο των εκλογών στην Ιταλία» τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου