Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοί ανέτρεψαν τον Παπανδρέου;


Evangelos-Venizelos-George-Papandreou
H… αταίριαστη σχέση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά χθες, με όσα είπε ο άλλοτε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και διαχρονικός “παπανδρεϊκός”, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της “κίνησης των 75″, ενόψει του Συνεδρίου του Κινήματος.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης επιχείρησε ουσιαστικά να ακυρώσει στην πράξη τη δυναμική επανεκκίνησης που θέλει να προσδώσει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω του Συνεδρίου του Κινήματος, επαναφέροντας στην ιστορική μνήμη των “πρασίνων” όσα συνέβησαν την… περίεργη περίοδο πριν από την πτώση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία. Αρχικά από την πρωθυπουργία, στα τέλη του 2011, και εν συνεχεία από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την άνοιξη του 2012, για να τον διαδεχτούν αντίστοιχα ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τη στρατηγική πρόταση Καρχιμάκη, θα πρέπει να γίνει πολιτική έρευνα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για να διαπιστωθεί ποιοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση Παπανδρέου, και η εν λόγω έρευνα να γίνει με απόφαση του Συνεδρίου του Κινήματος.
Οι… αναζητήσεις Καρχιμάκη “φωτογραφίζουν” εκ των πραγμάτων τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Την επίμαχη περίοδο, και λίγο νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2011 πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου, η “ομάδα Βενιζέλου” είχε… δαιμονοποιηθεί από τους “παπανδρεϊκούς”, οι οποίοι χρέωναν στον ηττημένο της εσωκομματικής μάχης ηγεσίας του 2007, παρασκηνιακό ρόλο για την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου.
Εξ ου και όσα είχαν ειπωθεί τότε για τον “μεγάλο συμβιβασμό” ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ανάληψη από τον δεύτερο του υπουργείου Οικονομικών και ουσιαστικά της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.
Επαναφέροντας το θέμα στην ατζέντα της επικαιρότητας, μερικές ώρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης βάζει ουσιαστικά… πολιτική τρικλοποδιά στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Επιβεβαιώνοντας ότι η παπανδρεϊκή πτέρυγα παραμένει ισχυρή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και την ίδια στιγμή “φρενάροντας” την ατζέντα Βενιζέλου για φυγή προς τα εμπρός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου