Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινώθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών στην Κύπρο

Ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τα δύο πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Κασουλίδη και Μιχάλη Σαρρή, αντίστοιχα.



Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, η σύσταση του οποίου προβλέπεται στο πρόγραμμα του, θα είναι ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, σήμερα ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και εκ των αντιπροέδρων του ΕΛΚ, σπούδασε ιατρική και υπήρξε μέλος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων (Μάιος 1991-Μάρτιος 1993). Επίσης , διετέλεσε επί προεδρίας Κληρίδη κυβερνητικός εκπρόσωπος (Μάρτιος 1993-Απρίλιος 1997) και Υπουργός Εξωτερικών (Απρίλιος 1997-Μάρτιος 2003). Το 2008 ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές. Αν και στον πρώτο γύρο ήλθε πρώτος , έχασε την προεδρία στον δεύτερο από τον Δημήτρη Χριστόφια. 

Ο Μιχάλης Σαρρής σπούδασε Οικονομικά στο London School of Economics. Συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Wayne State University, από το οποίο απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο στα Οικονομικά, με εξειδίκευση στη νομισματική και δημοσιονομική θεωρία και πολιτική. 

Από το 1975 ο κ. Μιχάλης Σαρρής εργάστηκε στη Διεθνή Τράπεζα, όπου πριν αφυπηρετήσει κατέλαβε τη θέση του Ανώτερου Διευθυντή. 

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας. 

Εκτός από την Ελληνική και Αγγλική, μιλά και τη Γαλλική, την Ισπανική και την Πορτογαλική γλώσσα. 
Από το 2005 μέχρι το 2008 επί προεδρίας Παπαδόπουλου ήταν υπουργός Οικονομικών. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου