Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

 «Glamorous Greece»: κινέζικο ντοκιμαντέρ διαφημίζει την Ελλάδα!


glamorous greece1
Σειρά ντοκιμαντέρ υλοποιεί η κινεζική δημόσια τηλεόραση, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, με στόχο την τουριστική και πολιτιστική προβολή της χώρας μας. Το ελληνικό αφιέρωμα θα παρουσιαστεί σε τέσσερα 45λεπτα επεισόδια, στην κινεζική και στην αγγλική γλώσσα, γεγονός που θα προβάλλει σημαντικά τη χώρα μας στο εξωτερικό.


Να σημειωθεί ότι το τηλεοπτικό κανάλι που ανέλαβε την πρωτοβουλία είναι το κινεζικό CCTV9, που προβάλλει μόνο ντοκιμαντέρ και εκτός από τις μεταδόσεις του στην κινεζική γλώσσα, έχει και αγγλόφωνη έκδοση που μεταδίδεται δορυφορικά σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, καθώς και σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, η συμμετοχή της ΕΡΤ ως συμπαραγωγού έχει αποτέλεσμα τη μείωση των τελών κινηματογράφησης κατά το ήμισυ, όπως προβλέπεται για παραγωγές της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.
Τα γυρίσματα των ντοκιμαντέρ επικεντρώνονται στα σημαντικότερα μνημεία της Αττικής, της Αργολίδας και του Ηρακλείου, στα μοναστήρια των Μετεώρων, την Κνωσό, καθώς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Για τις λήψεις από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, χρειάστηκε η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Επίσης θα περιληφθεί και μια σειρά συνεντεύξεων από επιφανείς Έλληνες, όπως ο χορευτής, χορογράφος και σκηνοθέτης Δημήτρης Παπαϊωάννου και η διευθύντρια της Πινακοθήκης Ευάγγ. Αβέρωφ στο Μέτσοβο και πρόεδρος του Ιδρύματος Ευάγγ. Αβέρωφ-Τοσίτσα, Τατιάνα Αβέρωφ, αλλά και από άγνωστους κατοίκους της χώρας μας, όπως ένας ψαράς, ένας οινοποιός και ένας γλύπτης.
Η διαδικασία των γυρισμάτων έχει ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου και συνεχίζονται ως τα μέσα Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται τελετή καλωσορίσματος, στο χώρο του εστιατορίου του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 21:00, στην οποία θα παρευρεθούν ο Κινέζος Πρέσβης κ. Du Qiwen, εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, στελέχη της ΕΡΤ και μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.
Η συμπαραγωγή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση του τουρισμού και αποτελεί ευκαιρία για προβολή της χώρας μας σε εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου