Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Επένδυση 3 εκατ.από την Philip Morris International

Ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η πρωτοβουλία της εταιρίας Philip Morris International, μητρικής εταιρίας της «Παπαστράτος», να επενδύσει στην Ελλάδα, μεταφέροντας την παραγωγή λεπτοκομμένου καπνού στην εγχώρια αγορά από άλλα εργοστάσια της εταιρίας στην Ευρώπη.


Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και είναι μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά σε όλη την Ευρώπη.

Σε συνέχεια της ιστορικής συμφωνίας Hewlett Packard-COSCO για τη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού του Πειραιά, η επενδυτική πρωτοβουλία της Philip Morris International συνιστά ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την αντιστροφή της τάσης που υπήρχε ως τώρα οι επιχειρήσεις είτε να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας, είτε να «μεταναστεύουν» στο εξωτερικό.

Ανήκει στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για να καταστεί η Ελλάδα πόλος επενδύσεων διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης κλίμακας. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για την Ελλάδα να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια και να υλοποιούνται πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών.

Οι νέες επενδύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα και η εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων, είναι άλλωστε μονόδρομος για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τη νέα γραμμή παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού στον Ασπρόπυργο εγκαινίασαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Παπαστράτος» κ. Νικ. Θεοφιλόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου