Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τι πάθατε κι αγριέψατε ξαφνικά κ.Τόμσεν;

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεχώρισε από τους τρεις από την πρώτη στιγμή. Ο Μορς και ο Μαζούχ, λιγότερο επικοινωνιακοί κράτησαν πιο χαμηλό προφίλ και ο Τόμσεν ήταν εξ αρχής πρωταγωνιστής.

Στις διαπραγματεύσεις με τη νεα κυβέρνηση είχε δείξει όπως λένε όλοι ένα πρόσωπο συγκαταβατικό χωρίς εντάσεις και απαιτήσεις. Όμως στις τελευταίες δυο συσκέψεις - που ήταν και οι πιο κρίσιμες - όλα άλλαξαν.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, κυβερνητικός αξιωματούχος είπε: "Σου δίνει την εντύπωση ότι αμφισβητεί χωρίς τεκμηρίωση προκειμένου να μην προχωρήσει η διαπραγμάτευση".

Ο Πολ Τόμσεν μιλά κοφτά και πολλές φορές απότομα. Διατυπώνει συνεχώς ενστάσεις για μέτρα που έχουν συμπεριληφθεί στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Κάποιοι λένε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο και παρά το γεγονός ότι στις συσκέψεις εμφανιζόταν πολλές φορές σκληρός, αυτό δεν άφηνε να βγει προς τα έξω.

Τώρα όμως όλα άλλαξαν. Έτσι δικαιολογούν και την έκρηξη του Γιάννη Στουρνάρα το βράδυ της Τετάρτης.

Ίσως όμως όλα αυτά να είναι και στο πλαίσιο της αλλαγής γραμμής από το ΔΝΤ που παρουσιάζει τελευταία μια τάση διαφοροποίησης.
Αφορμή για τις σκέψεις αυτές και η έκθεση του ΔΝΤ στην οποία κατηγορεί ΕΕ και ΕΚΤ για μακρές συζητήσεις και πολυπλοκότητα ως προς τις αποφάσεις για τον σχεδιασμό και τον έλεγχο των δανείων σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο Πολ Τόμσεν αποχώρησε, από τη χθεσινή σύσκεψη γύρω στις 10 παρά τέταρτο προκειμένου να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη, για να επιστρέψει περίπου μιάμιση ώρα αργότερα.

Κανείς δεν έμαθε ποτέ με ποιούς και τι είπε...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου