Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ερώτηση στη Βουλή για την παρεμπόδιση της αθλητικής δραστηριότητας παιδιών με ειδικές ανάγκες


Για την απόφαση που έλαβε η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. ,  η οποία ουσιαστικά εξωθεί τους αθλητές που μετέχουν σε συλλόγους προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων να σταματήσουν τη μοναδική τους αθλητική διέξοδο, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Β΄Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Ο  κ. Βαρβιτσιώτης στην ερώτησή του στηλιτεύει το γεγονός ότι, παρόλο που δεν πέρασαν πολλές ημέρες που έσβησαν τα φώτα των Παραολυμπιακών Αγώνων με τις επιτυχίες των αθλητών μας , η ελληνική πραγματικότητα έκανε και πάλι το θαύμα της. Συγκεκριμένα, σημειώνει, ότι μέχρι και σήμερα διάφοροι αθλητικοί σύλλογοι προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων οργανώνουν και εκπονούν από το 2002 προγράμματα κολύμβησης για 140 περίπου άτομα με αναπηρία (τα περισσότερα παιδιά) στην πισίνα καταδύσεων του Ο.Α.Κ.Α. από τις 10.00 έως τις 19.00. «Πρόσφατα όμως», αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α., επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, ενημέρωσε τα σωματεία ότι για την περίοδο 2012 – 2013 το ωράριο αθλήσεως των παιδιών θα περιοριστεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες και θα εξεταστεί η δυνατότητα παραχωρήσεως κάποιας διαδρομής μετά τις 20.00.»   Το ωράριο αυτό, όπως τονίζει  ο κος Βαρβιτσιώτης, δεν εξυπηρετεί καθόλου τα παιδιά, αφού τις πρωινές ώρες αυτά απασχολούνται στα ειδικά σχολεία τους, μετά δε τις 20.00 θα πρέπει να αναπαύονται.

Απευθυνόμενος προς το Υπουργό ερωτά  για το εάν προτίθεται να παρέμβει, «προκειμένου», όπως σημειώνει, «να αποτραπεί η δυσμενής κατάσταση, που δημιουργείται σε βάρος των παιδιών με ειδικές ανάγκες από την προαναφερόμενη απόφαση της Διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α.»



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς: Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Θέμα: Αθλητικές δραστηριότητες παιδιών με αναπηρία
Δεν πέρασαν πολλές ημέρες, που έσβησαν τα φώτα των Παραολυμπιακών Αγώνων, με τις επιτυχίες των αθλητών μας και η ελληνική πραγματικότητα έκανε και πάλι το θαύμα της.
Συγκεκριμένα διάφοροι αθλητικοί σύλλογοι προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων οργανώνουν και εκπονούν από το 2002 μέχρι και σήμερα προγράμματα κολύμβησης για 140 περίπου άτομα με αναπηρία (τα περισσότερα παιδιά) στην πισίνα καταδύσεων του Ο.Α.Κ.Α. από τις 10.00 έως τις 19.00. Πρόσφατα η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α., επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, ενημέρωσε τα σωματεία ότι για την περίοδο 2012 – 2013 το ωράριο αθλήσεως των παιδιών θα περιοριστεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες και θα εξεταστεί η δυνατότητα παραχωρήσεως κάποιας διαδρομής μετά τις 20.00.    
Το ωράριο αυτό δεν εξυπηρετεί καθόλου τα παιδιά, αφού τις πρωινές ώρες αυτά απασχολούνται στα ειδικά σχολεία τους, μετά δε τις 20.00 θα πρέπει να αναπαύονται. Έτσι με την απόφασή της αυτή η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. ουσιαστικά εξωθεί τα σωματεία και τα παιδιά να σταματήσουν τη μοναδική τους αθλητική διέξοδο και δυνατότητα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής κατάσταση, που δημιουργείται σε βάρος των ανάπηρων παιδιών από την προαναφερόμενη απόφαση της Διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α.;
Ο ερωτών βουλευτής
Ημερομηνία  
                                                                            Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου