Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τα λεφτά γυρίζουν πίσω...


Συνεχίζεται η εισροή καταθέσεων, που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του Ιουνίου, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με συγκλίνουσες τραπεζικές εκτιμήσεις, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να έχουν εισρεύσει στο τραπεζικό σύστημα άνω των 4 δισ. ευρώ, περίπου. Σημαντική συμβολή στην εισροή καταθέσεων, διαδραματίζουν και τα υψηλά επιτόκια που προσφέρουν οι εγχώριες τράπεζες που για τις προθεσμιακές λύσεις, ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 5,5%.


Όπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη, εάν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν και οι πολίτες ανακτήσουν την αισιοδοξία τους και την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις της οικονομίας μας, μπορούν να εισρεύσουν σε βάθος χρόνου περισσότερα από 100 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα, με ό, τι θετικό συνεπάγεται αυτό για την ρευστότητα που μπορεί να διοχετευθεί στην αγορά, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.

Ένα αξιόλογο μέρος από αυτά τα κεφάλαια, που δεν έχουν φύγει στο εξωτερικό, βρίσκεται στα «σεντούκια» και σε τραπεζικές θυρίδες, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, οι πολίτες να χάνουν τη δυνατότητα απόκτησης ενός σημαντικού ποσού που θα είχαν από τους τόκους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου