Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Δραστική μείωση των συμβασιούχων και κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο

Τεράστιες ελλείψεις σε δομές που παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες στους πολίτες θα δημιουργήσει η οριζόντια περικοπή προσωπικού χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση και εκτίμηση των αναγκών των υπηρεσιών, επισημάνθηκε στη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα την Τετάρτη στο γραφείο του πρώτου, συνάντηση που έγινε ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησηςΠροκειμένου να μειωθεί κατά 150.000 έως το 2015 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, αποφεύγοντας τις απολύσεις, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Αντ. Μανιτάκης προτείνουν τη δραστική μείωση έως μηδενισμό των συμβασιούχων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τα επόμενα χρόνια, τη μη ανανέωση όσων συμβάσεων λήγουν και την αυστηρή τήρηση των προσλήψεων με βάση την αναλογία 1 πρόσληψη/10 αποχωρήσεις.

Βραχυπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης, είναι έως το τέλος του χρόνου να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα για τις 15.000 απολύσεις που προβλέπει το μνημόνιο και να μην ξεπεράσουν τα 500 άτομα οι προσλήψεις. Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό, οι προσλήψεις συμβασιούχων σχεδιάζεται να μειωθούν κατά 10% επιπλέον σε σχέση με το 2011. 

Συγχρόνως, θα μειωθούν υπηρεσιακές μονάδες και θα καταργηθούν οργανικές θέσεις που σήμερα είναι κενές.   

Τελικός στόχος είναι να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ από τους συμβασιούχους.   

Η κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό θα γίνει με μετατάξεις, αφού προηγηθεί η αξιολόγηση δομών και προσωπικού.http://newpost.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου