Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Τέλος η «πιπίλα» για το Βατοπέδι…


Τέλος η «πιπίλα» για το Βατοπέδι…

Την ανομία ουδείς είναι σε θέση να υπερασπιστεί. Για την στημένη όμως υπόθεση τουΒατοπεδίου και για τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενέπλεξαν σε αυτή είναι μάλλον εύκολο να μιλήσει κάποιος. 

Η «πιπίλα» του «μεγάλου σκανδάλου» πρέπει επιτέλους να βγει από τα… στόματα όλων και να ακουστεί η αλήθεια.  

Εσχάτως κάποιος υφυπουργός της Δικαιοσύνης ονόματι Γιώργος Πεταλωτήςεξετέθη για την υπόθεση αυτή την οποία μαζί με άλλους είχε στήσει. Κανένας όμως δεν μίλησε. Κανένας εισαγγελέας δεν το κάλεσε για τις περιβόητες διαρροές σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου της Ξάνθης, αν δεν κάνω λάθος. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Γιατί δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω. Μάλλον καταλαβαίνω αλλά δεν είναι της παρούσης να τα πούμε αυτά.
 
Οι εμπνευστές αυτής την τόσο βρώμικης ιστορίας έχασαν όλοι στιςπρόσφατες εκλογές. Η σπέκουλα και οι υπόγειες διαδρομές που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια δεν τους έσωσαν. Γιατί είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό και γιατί συκοφάντησαν κόσμο και κοσμάκη.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξέρει καλά την υπόθεση και είναι εξ’ εκείνων που είχε- σε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου- υποστηρίξει- μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο- ότι η υπόθεση αυτή πάσχει και ότι δεν είναι σωστό να γίνει… σημαία από το ΠΑΣΟΚ. Δεν εισακούστηκε.
 
Η κυβέρνηση Παπανδρέου παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις δεν ανέθεσε σε καμία απολύτως εταιρεία να διερεύνηση την υπόθεση του κόστους των ανταλλαγών ώστε να μαθευτεί πόσα χρήματα έχασε ο ελληνικός λαός όπως ισχυρίζονταν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις.
 
Τίποτα δεν έγινε ούτε καν τα στοιχειώδη. Δηλαδή θα μπορούσε ο κ. Παπακωνσταντίνου να επαναφέρει την προτέρα των ανταλλαγών κατάσταση με μια και μόνο μία υπουργική απόφαση! Γιατί δεν το έπραξε; Μήπως ήθελε την ομηρία των πολιτικών προσώπων; Και αν ναι, ποιος αλήθεια του το υπαγόρευε;
 
Έφτασε η ώρα να ξεκαθαριστεί οριστικά αυτή η ιστορία και να βγουν όλα στον αέρα. Και οι επισκέψεις μεγαλοδημοσιογράφων στο Άγιον Όρος αλλά και η εμπλοκή του αμερικανού πρόξενου στην Θεσσαλονίκη στην σχετική υπόθεση αλλά και όλα τα αρχεία που θα βοηθήσουν να χυθεί άπλετο φως στην βρόμικη αυτή ιστορία. Υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμα και of shore…


ΑρΠα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου