Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Χρυσή Αυγή. Κορυφαίο Case Study Πετυχημένης Αρνητικής Διαφήμισης

Η αυξητική τάση της χρυσής αυγής και η δυναμική της στην Ελληνική κοινωνία χρήζουν ειδικής μελέτης και έρευνας από τους ειδικούς. Θα μπορούσαμε να αναλύουμε επί ώρες τις αιτίες της ανόδου αλλά θα...

επικεντρωθούμε στις βασικές.

Λαθρομετανάστευση

Το φλέγον αυτό ζήτημα αποτελεί την βασική πηγή της δύναμης της χρυσής αυγής. Δίχως υπερβολή αν δε υπήρχε αυτό το πρόβλημα το κόμμα αυτό δε θα ήταν στο κοινοβούλιο. Δυστυχώς ενώ το πρόβλημα έχει οξυνθεί τόσο πολύ όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις είτε αναλώνονται σε ευχολόγια είτε , ακόμα και σήμερα , διαγωνίζονται μεταξύ τους σε πλειοδοσίες γραφικού τύπου σεμιναρίων φιλανθρωπίας τα οποία πλέον πείθουν όλο και λιγότερους. Την ίδια στιγμή τοπικές κοινωνίες της χώρας βιώνουν τον τρόμο και την ανασφάλεια. Δυστυχώς έστω και τώρα κάποιοι δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι το βίωμα είναι πιο ισχυρό από την τηλεοπτική προπαγάνδα.

Ολοκληρωτική Δαιμονολογία – Όλοι Εναντίον Ενός.

Στο θυμικό του Ελληνικού λαού υπάρχει εδώ και αιώνες μία συμπάθεια σε αυτόν που αντιμετωπίζει μαζικά αντιπάλους μόνος του. Ακόμα και αν δεν αντιπροσωπεύει το ποιοτικότερο τμήμα της κοινωνίας όταν δείχνει αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει μόνος του τους υπόλοιπους αντιπάλους αποδεικνύει ότι διαθέτει τουλάχιστον δύναμη. Η δύναμη προσελκύει τις μάζες κυρίως για ένα σημαντικό λόγο. Αποτελεί προαπαιτούμενο για την επίλυση πολλών προβλημάτων. Ασφαλώς δεν αναφερόμαστε μόνο στην μυϊκή δύναμη αλλά κυρίως στην ψυχική. Επομένως η μαζική δαιμονοποίηση της χρυσής αυγής δημιουργεί ένα σημαντικό υπόστρωμα συμπάθειας τουλάχιστον σε ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας η οποία δίχως γνώση του παρελθόντος μπορεί να επηρεαστεί και να συστρατευτεί μαζί τους όπως και συμβαίνει.

Είμαστε Φασίστες; Οι υπόλοιποι Είστε Δημοκράτες; Είστε Σίγουροι;

Δε χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα. Δυστυχώς στην Ελλάδα σήμερα αρκετές πολιτικές δυνάμεις στηλιτεύουν το φασισμό των άλλων αλλά τον δικό τους τον περιτυλίγουν με ιδεολογικό προσωπείο για να τον ωραιοποιήσουν. Πολλές νεολαίες κομμάτων έχουμε δει σε θεάρεστο έργο βίας (βλέπε πανεπιστήμια και όχι μόνο) αλλά όλες τη δική τους βία είτε θα την χαρακτηρίσουν «επαναστατική» είτε αναγκαία για την κάνουν αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο. Όμως η βία είναι πάντα βία ανεξάρτητα από το περιτύλιγμα. Η υποκρισία αυτή είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος που πολύς κόσμος στρέφεται προς την χρυσή αυγή. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τους φασίστες με «δημοκρατικά» και «φιλάνθρωπα» προσωπεία.

Αν δεν αλλάξει ριζικά ο τρόπος αντιμετώπισης της χρυσής αυγής η δύναμή της συνεχώς θα αυξάνεται. Η συνεχής δαιμονολογία όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματική αλλά οδηγεί στην περαιτέρω αύξηση της δύναμης της. Αν μάλιστα κάποιοι υλοποιήσουν την πρόταση ατόμων με εγκέφαλο ανύπαρκτης οξυγόνωσης που προτείνουν να τεθεί η ΧΑ εκτός νόμου τότε θα γιγαντωθεί σε λίγους μήνες σε όλη την επικράτεια.

Ο μόνος τρόπος για να βγει εκτός κοινοβουλίου η ΧΑ είναι να εκλείψουν το συντομότερο οι λόγοι που οδηγούν στην αύξηση της δύναμης της. Διαφορετικά η χρυσή αυγή ήρθε για να μείνει.

Μενέδημος
olympia.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.enimerwsi.gr/2012/06/case-study.html#ixzz1xZksnqQ4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου