Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Και όμως… Η Ευρώπη ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ


Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ περνά την πιο κρίσιμη εποχή από την ίδρυση της. Όποιον να ρωτήσεις ευχάριστα λόγια δεν πρόκειται να ακούσεις. Περισσότερα τα ερωτηματικά. Μεγαλύτερο το άγχος. Η αγωνία να πλανάται στα πρόσωπα. Τα χείλη όλων των πολιτών σφιγμένα άλλοτε από πίκρα και άλλοτε από απόγνωση καθώς κοιτάζουν με απλανές το βλέμμα.


Ζητούν απαντήσεις και με το χέρι δείχνουν κάπου προς το Μαντείο των Δελφών, πιστεύοντας πως ακόμα εκεί υπάρχει ο χρησμός!
•ΟΛΗ η Ελλάδα μήπως, δεν έχει γίνει ένα Μαντείο των Δελφών;
•Ποιος είναι εκείνος που δε ζητά να μάθει την τύχη και το μέλλον του;
•Ποιους πολίτες σ΄ αυτή τη χώρα δεν απασχολεί η μοίρα που τους προσμένει, μετά τις 17 Ιουνίου και το αποτέλεσμα των εκλογών;
•Ποιοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ακόμα πως η Ευρώπη ΄΄μπλοφάρει;΄΄
Προσωπικά πιστεύουμε ότι, τώρα πλέον, ελάχιστοι διατηρούν αυτή την εντύπωση.
•Οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο, ολοένα και περισσότερο απομακρύνονται από την προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας. Και αν αυτό έκαναν δυόμιση χρόνια τώρα η υπομονή και τα όρια στένεψαν. Επικίνδυνα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, ούτε των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ, που έχασαν την υπομονή τους με τα τερτίπια και τις ΄΄απειλές΄΄ των ΄΄μάγων΄΄ και ταχυδακτυλουργών, που κουνάνε απειλητικά το δάκτυλο στους εταίρους μας. Είναι οι πολίτες των ΄΄27΄΄ που κάθε λίγο και λιγάκι, καλούνται από τα Εθνικά τους Κοινοβούλια να υπερψηφίσουν την δανειακή δόση προς την Ελλάδα! Σημειώνουμε δε ότι κάθε μια από αυτές τις χώρες συνεισφέρουν ποσοστιαία στο δάνειο.
Είναι οι λαοί της Εσθονίας, της Λεττονίας, Σλοβακίας, Λιθουανίας, Σλοβενίας. Της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας που τόσο πολύ θα αρέσκονταν ορισμένοι από τους Εταίρους μας και την κυρία Λαγκάρντ, να έβλεπαν τους μισθούς των Ελλήνων να εξομοιώνονταν με εκείνους των πιο πάνω κρατών…
•ΔΕΝ μπλοφάρει η ΕΕ σε όσα και για όλα εδώ και ένα περίπου χρόνο ακούγονται και γράφονται. Για εκείνα που μας διαμηνύουν καθημερινά.
Και αυτό γιατί:
1.H Οικονομική κρίση εξαπλώθηκε και σε κράτη ΄΄πέρα πάσης υποψίας΄΄ όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, το Βέλγιο, ενώ κτυπά απειλητικά την πόρτα της Αυστρίας, ακόμα και της Δανίας χωρίς να αναφερθούμε στις ήδη χρεωμένες Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ουγγαρία..
2.Όλοι πια κατάλαβαν ότι το άλογο που ‘’στύλωσε τα πόδια του’’ και ΄΄δε λέει να ξεκινήσει΄΄ λέγεται Γερμανία και προσωπικά Άνγκελα Μέρκελ.
3.Ξύπνησαν οι χώρες του νότου από ένα βαθύ λήθαργο καθώς η κρίση μπήκε στη ζωή τους. Πρώτα οι Ιταλοί και τώρα πιο έντονα οι Ισπανοί.
4.Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, άλλαξε το σκηνικό της Ενωμένης Ευρώπης. Όχι όμως για το συνολικό συμφέρον, αλλά πρώτα και κυριότερα της ίδιας της Γαλλίας, η οποία έχει τα εσωτερικά προβλήματα (μετανάστευση, αγροτικά, ανεργία κλπ), τα οποία δεν απέχουν πολύ από την γενικότερη οικονομική και πολιτική κρίση της ΕΕ.
5.Ο χρόνος που κύλισε από τότε που ξέσπασε η κρίση και η χώρα μας δέχθηκε την τρόϊκα και το δανεισμό με το ΄΄κούρεμα΄΄, η ΕΕ κέρδισε χρόνο για την ετοιμασία ΄΄αντιμετώπισης κινδύνου΄΄ και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Και έτσι, τώρα, μας αντιμετωπίζουν. Με τη λογική ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, οι απώλειες για τα κράτη μέλη δεν θα είναι όπως το 2010.
6.Τώρα, με το Ισπανικό τραπεζικό σύστημα να καταρρέει οι εταίροι μας στην ΕΕ, έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Ιβηρική χερσόνησο.
Την Ισπανία θα προσπαθήσουν να διασώσουν. Με πρώτο βήμα την επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος. Κάτι που ήδη πέτυχε και θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.
7.Τώρα, προέχει να στηρίξουν οι ΄΄Μεγάλοι΄΄ και την Ιταλία. Με πρώτο βήμα τη συνάντηση της Ρώμης στις 22 Ιουνίου των Μόντι – Μέρκελ – Ολάντ και Ντράγκι.
8.Την εβδομάδα που πέρασε η τρόϊκα ενέκρινε την 5η δόση δανείου προς την Πορτογαλία 6,2 δις ευρώ.
΄΄ Όλα πάνε καλά΄΄ είπαν στον Μπαρόζο, οι Τροϊκανοί για την πατρίδα του! Άρα, ένας ακόμα βραχνάς της ΕΕ φεύγει από πάνω της.
9.Η Ουγγαρία ΄΄συμμορφώθηκε΄΄ με τις συνταγματικές της υποχρεώσεις και δόθηκε το ΟΚ για την περαιτέρω χρηματοδότηση από Δ.Ν.Τ – ΕΕ- και ΕΚΤ.
10.Στη Βουλγαρία επανήλθε το καθεστώς ρευστότητας από τα κοινοτικά ταμεία, μετά την διακοπή που είχε επιβληθεί εξ΄ αιτίας κρουσμάτων αδιαφάνειας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είχαν καταγγελθεί από εσωτερικούς αντιπάλους της σημερινής κυβέρνησης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:
Οι Ευρωπαίοι δεν μπλοφάρουν στο θέμα της Ελλάδας. Την θέλουν στο ευρώ, αλλά με προϋποθέσεις όπως μας διαμηνύον. Δηλαδή ΄΄να τηρήσουμε τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές μας΄΄
•Η ΕΛΛΑΔΑ χρειάζεται κατά συνέπεια, μια ισχυρή κυβέρνηση και κυρίως έναν ηγέτη που ξέρει να διαπραγματευθεί και να αντιπαρατεθεί.
•Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δημιουργήσει ήδη τις προϋποθέσεις για μια διαπραγμάτευση όρων δανειακής σύμβασης.
•Τα πρόσφατα ταξίδια του στις Βρυξέλλες, τη Μαδρίτη και τα η Λισσαβώνα και οι συναντήσεις με Μόντι, Ραχόι Κοέλιο, Κένυ, Φαν Ρομπάϊ, Μπαρόζο, Μάρτενς, αλλά και παλαιότερα με Μέρκελ και Χριστόφια, έφεραν πιο κοντά την Ελλάδα και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει κυρίως το πρώτο Μνημόνιο με τους επαχθείς και δυσβάστακτους όρους για τους πολίτες.
Ανέδειξαν όμως και την ανάγκη της παρουσίας ενός σοβαρού συνομιλητή που θα διαπραγματευτεί τις προσπάθειες παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και ανάκαμψης όπως διακηρύσσει ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Γιατί η έξοδος από την κρίση είναι δύσκολη, αλλά δεν διακινδυνεύει κανείς το μέλλον της πατρίδας με ψευτοδιλήμματα, κάλπικες υποσχέσεις και κυρίως απειλές τύπου ΄΄ καταγγέλλουμε το Μνημόνιο΄΄ και θα το ΄΄ακυρώσουμε στη Βουλή όταν γίνουμε κυβέρνηση΄΄.
ΓΙΑΤΙ, οι Ευρωπαίοι δεν ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ!!

Μανώλης Μαυρομμάτης
Δημοσιογράφος-
πρ. Ευρωβουλευτής ΝΔ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου