Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Προ των πυλών τρίτη εκλογική αναμέτρηση!

Μερικά ζητήματα έχουν ξεκαθαρίσει. Το ΚΚΕ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές δεν θα συνεργαστεί μαζί του προκειμένου να σχηματισθεί Κυβέρνηση. Αλλά και ο κ. Κουβέλης είναι επιφυλακτικός και έχει θέσει τους δικούς του όρους οι οποίοι ωστόσο αντίκειται στις προγραμματικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο ο απελπισμένος κ. Βενιζέλος έμεινε να γίνει το ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά ουρά του κ. Τσίπρα. Φυσικά θα ήταν οξύμωρο να στηρίξει ο κ. Καμμένος ένα κόμμα της αριστεράς εκτός εάν θέλει τόσο πολύ την καρέκλα της εξουσίας. Με λίγα λόγια ουδείς είναι πρόθυμος να συμπράξει με το κόμμα- πάζλ του κ. Τσίπρα.

Αν τώρα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τι γίνεται; Υπάρχει πιθανότητα άραγε να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τον φιλόδοξο- αλλά αδιευκρίνιστου πολιτικού μέλλοντος- κ. Βενιζέλο; Τι θα πράξει σε αυτή την περίπτωση ο κ. Κουβέλης; Θα δεχθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να τελειώνει η παράσταση;

Σε αυτό το σενάριο- ένα δηλαδή κερδίσει η ΝΔ- δεν είναι όλα ξεκαθαρισμένα. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που ο κ. Αβραμόπουλος πρότεινε εξ’ αρχής Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι τα σενάρια αυτά είναι δύσκολο να ευοδωθούν και η πιθανότητα για μια τρίτη και ταυτόχρονα καταστροφική εκλογική αναμέτρηση θα είναι πλέον αναπόφευκτη.

Τι λοιπόν θα επιλέξουν οι πολιτικοί αρχηγοί; Την καταστροφή ή το δικό τους ενδεχομένως… τσαλάκωμα προκειμένου να σωθεί ο τόπος;

ΤαΧα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου