Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ηλίας Κασιδιάρης: Αντεπίθεση με μηνύσεις για το επεισόσιο στον Ant1

«Σαφώς και θα καταθέσω μήνυση», δήλωσε τη Δευτέρα προς «Το Βήμα» ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επιμένοντας στην δική του εκδοχή για τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1, ωστόσο δεν έδωσε καμία άλλη εξήγηση, κλείνοντας το τηλέφωνο, γιατί, όπως είπε, ήταν «σε μια σύσκεψη».
 

Λίγη ώρα αργότερα στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου επρόκειτο να γίνει η δίκη για την επίθεση και ληστεία εις βάρος καθηγητή του Φυσικού στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου του 2007, στην οποία κατηγορείται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο δικηγόρος του δια σημειώματος ζήτησε αναβολή λόγω της παρουσίας του σε άλλη υπόθεση στο Ναύπλιο. Το δικαστήριο που συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει το αίτημα, αν και έδειξε εξαρχής ότι θα αποδεχθεί υποχρεωτικά, σημείωσε ότι η αναβολή δεν μπορεί να είναι σε μακρινό χρόνο, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, μια και βρισκόμαστε ήδη στον πέμπτο χρόνο από την επίθεση. Τελικώς η εκδίκαση της υπόθεσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Mετά την άνανδρη επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου και το κρυφτούλι που ακολούθησε επί 48 ώρες, προκειμένου να παρέλθει το αυτόφωρο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά την Κυριακή με προκλητική ομιλία στα Ανω Λιόσια.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε την Κυριακή στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Ανω Λιόσια και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του όταν επανέλαβε ότι «η χειροδικία του ήταν στημένο επεισόδιο εις βάρος του».

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σήμερα, Δευτέρα, θα μεταβεί στον εισαγγελέα για να καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Λιάνας Κανέλλη για απρόκλητη επίθεση εις βάρος του, όπως και κατά της Ρένας Δούρου. 

Επίσης, είπε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του ΑΝΤ1, επειδή εργαζόμενοι του καναλιού επιχείρησαν να τον εγκλωβίσουν στο στούντιο (μετά τη βιαιοπραγία), καθώς και κατά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου για παράβαση καθήκοντος.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος υπερασπίστηκε «το πρωτοπαλίκαρό του», μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου χαρακτήρισε «μπολσεβίκα τραμπούκα» τη Λιάνα Κανέλλη κι έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι καταδίκασε την επίθεση του εκπροσώπου του.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος υπερασπίστηκε και τους οκτώ συλληφθέντες στη Βέροια, μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Πέλλα Ιωάννης Σαχινίδης, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν σήμερα, Δευτέρα, μετά την επιδρομή σε καφενείο της πόλης. Στη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε ένας άνδρας, ενώ σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στο καφενείο.

Ολοι τους αναγνωρίστηκαν από τα θύματα ως δράστες της επίθεσης.



http://www.tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου