Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο νίκης της Αριστεράς - Άρχισαν οι «μυστικές» διαβουλεύσεις!

Το τελευταίο διάστημα οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη, καταδεικνύουν ότι οι αποτυχημένοι επαγγελματίες της πολιτικής τρέπονται ευγενικά σε φυγή. Είναι πασίδηλο ότι οΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σοβαρόπολιτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία και αυτό δεν φαίνεται να ανακόπτεται, τουλάχιστον όπως εμφανίζεται στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.


Η στρατηγική επιλογή του κ. Σαμαρά να καλέσει αυτός, ο οποίος εκπροσωπεί το πρώτο σε ψήφους κόμμα, τον κ. Τσίπρα σε δημόσιο διάλογο δεν φαίνεται να ικανοποίησε πολλά από τα κορυφαία στελέχη τα οποία μίλησαν για λάθος επιλογή. Άλλωστε μια τέτοια πρακτική δεν είναι συνηθισμένη. Αντιθέτως μάλιστα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε αυτή την χειρονομία προκειμένου να καταδείξει την διαφορετικότητα των απόψεων μεταξύ των διαφόρων πολιτικών ομάδων (Αριστερό ρεύμα, Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Διεθνές Οικοσοσιαλιστικό Δίκτυο, ΑΠΟ, Ομάδα ΡΟΖΑ, Ενεργοί Πολίτες, πρώην στελέχη ΔΙΚΚΗ), οι οποίες «φιλοξενούνται» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δέχεται την πρόκληση και σήκωσε το γάντι εκτιμώντας ότι έτσι θα αποδείξει πως τα μέχρι σήμερα κόμματα εξουσίας στερούνται οραμάτων και τα στελέχη τους δεν διαθέτουν πλέον θυσιαστική ανιδιοτέλεια για την διακονία της πατρίδας και του χειμαζόμενου ελληνικού λαού. Με λίγα λόγια αυτό που επιχειρεί -και θα επιχειρεί μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών ο 38χρονος ηγέτης της Αριστεράς - είναι να αποδείξει και να τεκμηριώσει ότι η περίοδος της μεταπολίτευσης τελείωσε οριστικά.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του κ. Σαμαρά. Να αποδείξει ότι αυτός και το κόμμα του δεν επιχειρούν μια ευκαιριακή συσπείρωση ατομικών συμφερόντων και ότι όλη του η προσπάθεια επικεντρώνεται στην οριστική απαγκίστρωση της πατρίδας από τον γερμανικό κλοιό.

Οι ισχυρότεροι της Ευρώπης είναι ήδη καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα προκύψει από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου. Το μοναδικό θέμα που τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρουν με λεπτούς χειρισμούς να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία που προσφέρθηκε (σ.σ απλόχερα) από το υπάρχον χάος στην Ελλάδα ώστε να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους και έναν περαιτέρω έλεγχο για κάθε ενδεχομένως αλλοπρόσαλη συμπεριφορά των Ελλήνων στο μέλλον.

Πρόκειται για την Γερμανία, τη Γαλλία και τις τεχνοκρατικές Βρυξέλλες οι οποίες μανιπιουλάρουν την κατάσταση με χειρουργικές κινήσεις προκειμένου να επιτύχουν διακριτικά τους στόχους τους με όσο το δυνατότερο λιγότερο κόστος στην τσέπη τους.

Σε αυτό το κλίμα- καλά πληροφορημένες πηγές- από τις Βρυξέλλες μαρτυρούν ότι εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει εμπιστευτικές επαφές με την ελληνική Αριστερά και οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε έναν μετεκλογικό modus operandi, σε περίπτωση που προκύψει αριστερή κυβέρνηση.

To επόμενο σενάριο εν τοιαύτη περιπτώσει είναι αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η ισχυρή ρητορική κατά της ΕΕ να έχει χαλαρώσει. Μετά το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα η νέα αριστερή κυβέρνηση θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες- όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται κορυφαίοι παράγοντες της Ε.Ε- και θα τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών το σενάριο η Ελλάδα να είναι πια εγκλωβισμένη σε ένα πλήρες αδιέξοδο εξαιτίας των «προδοτών» της προηγούμενης κυβέρνησης και ότι δεν υπάρχει λύση για αποφυγή της χρεοκοπίας παρά μόνο μέσω ενός συμβιβασμού με τις Βρυξέλλες σύμφωνα με τους όρους που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα αποτελεί έκπληξη η αριστερή κυβέρνηση να αρχίσει τη θητεία της παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης με την κατηγορία της προδοσίας, ώστε κατ' αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει την ύπαρξή της.

Μεταφέροντας το μήνυμα «Ας μιλήσουμε» μεταβαίνει σε Παρίσι και Βερολίνο σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής αριστεράς.

Με αφορμή το ταξίδι του, ο «χαρισματικός Έλληνας αριστερός», όπως τον περιγράφει το Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μεταφέροντας το μήνυμα «ας μιλήσουμε».

Πάντως η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Εσπερία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν το νέο ηγέτη της Αριστεράς να διαπραγματεύεται σκληρά για την επόμενη μέρα.


Τ.Χ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου