Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κρίσιμη για τις καταθέσεις η εβδομάδα πριν τις εκλογές


Μικρότερη κατά 50% είναι η μείωση των καταθέσεων από την προηγούμενη Πέμπτη σε σχέση με το δεκαήμερο μετά τρις εκλογές της 6ης Μαΐου. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ανακούφιση στα τραπεζικά επιτελεία, καθώς εάν συνεχιζόταν με τον ίδιο ρυθμό η αιμορραγία στις καταθέσεις, οι αντοχές του τραπεζικού συστήματος θα βρίσκονταν σύντομα σε οριακό σημείο.


Σύμβουλος επενδύσεων μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας με τον οποίο επικοινώνησε το parapolitika.gr δήλωση πως υπάρχουν περιορισμένες αναλήψεις τις τελευταίες ημέρες. Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι καταθέτες που δεν επηρεάστηκαν από τις δηλώσεις και τις απόψεις ευρωπαίων για ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή, εμφανίζονται διατεθειμένοι να αφήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες. Και αυτό διότι δεν επηρεάζονται πλέον ψυχολογικά από τις κάθε είδους Κασσάνδρες.

Ο φόβος των τραπεζιτών είναι πως θα αντιδράσουν οι καταθέτες την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Εάν υπάρξει μαζική φυγή των καταθέσεων που ημερησίως φτάσει το 1 δισ. ευρώ, θα μπει εκ νέου σε δοκιμασία η ευρωστία του τραπεζικού συστήματος.

Αμαλία Κάτζου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου