Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σε δίκη για το σκονάκι

Ηλεκτρονικό «σκονάκι» επιστρατεύτηκε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 17χρονη μαθήτρια από την Πτολεμαΐδα. Έγινε όμως αντιληπτοί και συνελήφθη μαζί με δύο συνεργούς της.


Το περιστατικό σημειώθηκε σε λύκειο της Πτολεμαΐδας κατά την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα της Βιολογίας. Η ανήλικη κοπέλα προφασίστηκε ότι θέλει να πάει στις τουαλέτες του σχολείου, όπου, μετά τη σχετική άδεια που έλαβε, κατευθύνθηκε συνοδευόμενη από επιτηρήτρια. Η τελευταία αντιλήφθηκε κάποιες ύποπτες κινήσεις και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Πάνω της βρέθηκε μία ηλεκτρονική συσκευή υποκλοπής και το κινητό της τηλέφωνο.


Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι στο κόλπο ήταν άλλα δύο άτομα. Πρόκειται για 23χρονο, που προμήθευσε την υποψήφια με την ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου, και μία 22χρονη που επρόκειτο να μεταδώσει τις απαντήσεις των θεμάτων μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής στην υποψήφια.

Οι δύο ενήλικες συνελήφθησαν και δικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης που τους επέβαλε ποινής φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή.
Αντιθέτως, η 17χρονη, της οποίας το γραπτό μηδενίστηκε, όπως γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο δικαστήριο ανηλίκων Κοζάνης. Αφού έλαβε ρητή δικάσιμο αφέθηκε ελεύθερη.
Πηγή: ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου