Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Αντύπας;

Γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και, όπως λέει ο ίδιος: «Είμαι Νεαπολίτης γέννημα, Θεσσαλονίκης θρέμμα». Τελείωσε το γυμνάσιο στη συμπρωτεύουσα και την ίδια περίοδο άρχισε να παίζει ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο στην ομάδα του Άρη. Όμως, είχε ένα ακόμη έμφυτο ταλέντο, εκτός από τη «στρογγυλή θεά», που δεν άργησε να το καταλάβει.
 

Είχε την ικανότητα δηλαδή να συνθέτει τραγούδια χωρίς καμία σπουδή. Έτσι, μόλις ενηλικιώθηκε, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να τραγουδήσει το ίδιο καλά (άκουγε τις γνώμες των φίλων του) όσο δηλαδή συνέθετε και έτσι άρχισε ερασιτεχνικά να τραγουδά σε διάφορα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, μέχρι που το 1982 του δόθηκε η ευκαιρία. 

Κλήθηκε λοιπόν να ερμηνεύσει ένα τραγούδι στο Φεστιβάλ Τραγουδιού με τίτλο: «Φύσαγε Θεέ μου, ένας βοριάς» και πήρε την τρίτη θέση. 



Κι αυτή ήταν η ευκαιρία που του άνοιξε το δρόμο για να κάνει τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Απελπισμένα σ’ αγαπώ» δικής του παραγωγής και με έξι δικές του συνθέσεις. Ακολούθησε ένας ακόμη δίσκος με διάφορα τραγούδια του Βοσκόπουλου ως το 1984 που ο δίσκος με τίτλο «Είσαι γυναίκα φίλου μου» γίνεται πραγματικότητα. Η δουλειά του σημειώνει μεγάλη επιτυχία όμως ο κόσμος δεν γνωρίζει τον Αντύπα. 

Εκείνη την περίοδο υπέγραψε με τη Minos και ο τρίτος προσωπικός του δίσκος τιτλοφορείται «Πωλείται και το σπίτι μου». Και έτσι έγινε γνωστός στον κόσμο και δήλωνε: «Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που με είδανε στο δρόμο και είπαν ο Αντύπας, αυτός είναι ο Αντύπας».

Ο τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους γνωστούς καλλιτέχνες στο χώρο του. Και πιστεύει ότι απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι τα τραγούδια του μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά του λαού.

Εκτός όμως αυτών των επιτυχιών του, ο τραγουδιστής, το καλοκαίρι του 2001 είχε κάποια θέματα με ένα χώρο που διέθετε στην παραλιακή και δικάστηκε τελικά για παράβαση σφραγίδων, όπως είχε πει ο δικηγόρος του. Και πέρασαν τέσσερα χρόνια μέχρι να ενημερωθεί ο πελάτης του. Και γι’ αυτό καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών. 

Επιπλέον, ο τραγουδιστής το 2007 πήρε το ρίσκο μιας επένδυσης και αποφάσισε να γκρεμίσει τη μονοκατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό και να «σηκώσει» συγκρότημα κατοικιών στο ίδιο οικόπεδο. Πήρε δάνειο και ευελπιστούσε ότι θα το ξεχρέωνε με την ενοικίαση ή την πώληση των κατοικιών, αλλά η κρίση τον πρόλαβε. 



Πάντως, η σύζυγός του, μιλά στο newsbeast.gr αλλά δεν θέλει καθόλου να αναφερθεί στις επιχειρηματικές κινήσεις του Αντύπα. Αναφέρει όμως ότι ο τραγουδιστής αυτή την περίοδο βρίσκεται διαρκώς στο στούντιο και κάτι ετοιμάζει επαγγελματικά. «Ο Αντύπας είναι μια ζωή στο στούντιο, κάνει διάφορα πράγματα και πειραματίζεται γενικά», λέει. Και συνεχίζει: «Πάντα ετοιμάζει κάποια πράγματα αλλά τώρα αν τη βγάλει ή πότε θα τη βγάλει, κανείς δε ξέρει. Μπορεί να βγάλει κι ένα δυο τραγούδια. Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα δύο τραγούδια, από αυτά που γνωρίζω».

Εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο και θα τραγουδά σε αυτό μέχρι την Κυριακή των Βαΐων αλλά υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι εμφανίσεις του εκεί. 

Τον ελεύθερό του χρόνο τον περνά με την οικογένειά του και τους φίλους του και το καλοκαίρι προτιμά να κάνει ταξίδια στην Ελλάδα.

«Λατρεύει την Ελλάδα και δεν έχει συγκεκριμένο αγαπημένο προορισμό. Είτε πρόκειται για βουνό είτε για θάλασσα του αρέσει το ίδιο», προσθέτει η σύζυγός του. Και όπως λέει, εκείνος θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με το τραγούδι, μόνο αφού έχουν και κάποιες άλλες γνώσεις για να μπορούν να επιβιώσουν στους δύσκολους καιρούς.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου