Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αν. Μανωλοπούλου: "Περί Προστίμων…."


Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε ένα θέμα που προκάλεσε έκπληξη και  πολλά ερωτηματικά (παρότι ήταν αργά το βράδυ και μόλις 21 από τους 49 δημοτικούς συμβούλους ήμασταν παρόντες).


Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την ανάκληση απόφασης της Συμβιβαστικής Επιτροπής που αφορούσε σε ρύθμιση παλαιότερων προστίμων 58 επιχειρήσεων (12 για τραπεζοκαθίσματα και τα υπόλοιπα παραβάσεις διάφορων ειδών επιχειρήσεων).
Όμως…..
επρόκειτο  για απόφαση που είχε λάβει η Συμβιβαστική Επιτροπή της οποίας η Δημοτική Αρχή έχει την πλειοψηφία (και από την ονομασία της καταλαβαίνουμε και ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξής της).
Γιατί λοιπόν ο Δήμαρχος "άδειασε" τους ίδιους του τους συνεργάτες; Γιατί εξέθεσε τους Δημοτικούς του Συμβούλους που κλήθηκαν να ψηφίσουν την ανάκληση της ίδιας τους της ψήφου  στην επιτροπή;
Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι Επιχειρήσεις "αναστενάζουν".
Οι επιχειρηματίες πληρώνουν ενοίκια, προσωπικό, ΙΚΑ, εφορία, τον ίδιο τον Δήμο.
Τι ωφελεί λοιπόν να τους αποστραγγίσει με μια τέτοια απόφαση σε αυτή τη δυσμενέστατη συγκυρία για πράγματα που έχουν ήδη γίνει;
Και για να εξηγούμαστε:
Σε κανέναν δεν αρέσει η άναρχη κατάληψη δημοσίων κοινόχρηστων χώρων και όλοι θέλουμε να μπει μια σειρά.
Η βούλησή μας είναι, επιτέλους, να μπουν όροι και κανόνες που θα τηρούνται αυστηρά και απαρέκλητα χωρίς εξαιρέσεις και "προσωπικά χατίρια"
Γι’ αυτό και η πρότασή μας ήταν, να παραμείνει η συγκεκριμένη  απόφαση όπως είχε και από εδώ και στο εξής να θέσει ο Δήμος όρους και κανόνες, να ενημερώσει τους επαγγελματίες και να δώσει τις ανάλογες οδηγίες στην Συμβιβαστική Επιτροπή για τα όρια που πρέπει και μπορεί να κινείται.
Ο Δήμαρχος επέμενε στην πρότασή του και αυτή ψηφίστηκε από 15 εκ των 49 δημοτικών συμβούλων (απόφαση με ισχνότατη απαρτία και πλειοψηφία).
Με εκτίμηση
Αναστασία Μανωλοπούλου
  Γραμ. Δημ. Συμβουλίου
Υ.Γ.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας ο κ. Κοτοπούλης βρισκόταν εκεί ως εκπρόσωπος του συλλόγου των  καταστημάτων αναψυχής και εστίασης, του οποίου είναι αντιπρόεδρος,  και όχι ως φυσικό πρόσωπο.
Άλλωστε δεν υπήρχε επιχείρηση του  στην κατάσταση με τις 58 επιχειρήσεις.
Θέλω να πιστεύω ότι η "Επίσκεψη" των υπηρεσιών του Δήμου στο μαγαζί του, την επομένη ακριβώς του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ρεβασιστικό χαρακτήρα..
Ο νοών –νοείτω…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου