Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 07-03-2012 ΣΤΟ ΡΦ ΒΗΜΑ


Εάν μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές το πείραμα Παπαδήμου

<<Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, γιατί δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η βούληση του ελληνικού λαού. Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσω και να προβλέψω Τώρα είναι  η ώρα κατά την οποία, εν πάση περιπτώσει, η χώρα, με κάποιους ρυθμούς, βαδίζει σε μια εκλογική αναμέτρηση και, προφανώς, από τη στιγμή που πολιτεύομαι  και εκτίθεμαι με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κι από τη στιγμή όπου οι δημοσκοπήσεις, ως φωτογραφία της στιγμής, αποτυπώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία, μάλλον, προηγείται των υπολοίπων πολιτικών σχηματισμών, θα ήθελα και γω στοιχισμένος να δώσω μια μάχη για ένα καλό αποτέλεσμα.
 
Αυτό προσωπικά σημαίνει ότι εύχομαι να υπάρξει αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία. Και θα σας έλεγα ότι , ενδεχομένως και  μ’ αυτό τον τρόπο να υπάρχει κιόλας και μια μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα στο τόπο>>.

Για το εάν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μετά τις εκλογές
<<Η δική μου άποψη είναι ότι αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει την αυτοδυναμία, προφανώς, θα πρέπει να σχηματίσει μια κυβέρνηση αυτοδύναμη. Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η συνεργασία θα πρέπει να είναι, πάντοτε, το ζητούμενο. Όχι για να δημιουργήσουμε, όταν τα κουκιά δεν βγαίνουν  συγκυβερνήσεις . Αλλά, κυρίως, για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στα μείζονα, σημαντικά ζητήματα.
Θεωρώ ότι έχουμε μπει σε μια άλλη περίοδο. Θεωρώ ότι για να πετύχουμε αυτά τα οποία ως στόχους έχει θέσει η χώρα μας, χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Κατά την εκτίμησή μου αυτή η δουλειά θα είναι επίπονη σκληρή, θα πρέπει να πούμε αλήθεια. Πρέπει να αναλάβουμε πολιτικό κόστος. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Δηλαδή που θα γίνουν περικοπές, πως θα εξοικονομήσουμε πόρους, πόσους συγκεκριμένα πόρους, πως αυτοί οι πόροι θα διοχετευτούν στην αγορά. Κι αυτό σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων  πέρα από το πολιτικό κόστος και πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια, πρέπει να ενώσουμε την ελληνική κοινωνία>>.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου