Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

3.500 έφτασαν οι "Πατατίστας" της Παλλήνης για περίπου 150 τόνους πατάτας

Πηγή: neologosattikis.gr

Μία ημέρα πριν την 8η Μαρτίου 2012 οπότε και λήγει η προθεσμία για τους δημότες του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να εγγραφούν στις λίστες του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να προμηθευτούν ποσότητα πατάτας απευθείας από αγροτοπαραγωγούς του Νευροκοπίου
και ο αριθμός των ενδιαφερομένων έφτασε τους 3.500 με ήδη καταγεγραμμένη ποσότητα ζήτησης τους 150 τόνους!
Η απήχηση και ανταπόκριση της πρωτοβουλίας του Δήμου Παλλήνης –του πρώτου Δήμου στο λεκανοπέδιο Αττικής που την υιοθέτησε- όχι μόνο ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη αλλά δημιουργεί και υψηλό βαθμό ευθύνης για τους διοργανωτές του εγχειρήματος.
Καλούνται να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να διαχειριστούν μια διαδικασία υψηλού ρίσκου ως προς την οργάνωσή της και γνωρίζουν ότι η παράμετρος αυτή θα είναι το ουσιαστικότερο κριτήριο για την επιτυχή έκβαση της ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας, στα πλαίσια της «αυτοοργάνωσης» αλλά και της προσπάθειας ανατροπής του κυκλώματος των «μεσαζόντων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, έχει συσταθεί πολυμελής οργανωτική επιτροπή με τη συμμετοχή των πέντε αντιδημάρχων, πολλών δημοτικών συμβούλων και μεγάλου αριθμού εθελοντών με ζητούμενο, την πρόβλεψη και αντιμετώπιση κάθε λεπτομέρειας που θα συμβάλλει στον καλό «επιχειρησιακό σχεδιασμό» της διάθεσης του προϊόντος.
Όπως έχει ξαναγραφεί στον ηλεκτρονικό «Ν», ο χώρος που επιλέχθηκε για την διάθεση της πατάτας από τους πατατοπαραγωγούς, είναι ο Εκθεσιακός της EXPO ATHENS στην Ανθούσα –η καλύτερη επιλογή δεδομένου ότι διευκολύνει την προσέλευση των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων- η διάθεση θα γίνει Σάββατο 10 Μαρτίου και Κυριακή 11 Μαρτίου, θα υπάρχει κουπόνι ταυτοποίησης του Δημότη με τα στοιχεία εγγραφής του στους καταλόγους του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (δηλαδή, ονοματεπώνυμο και ποσότητα), το κουπόνι θα παραδίδεται στους δημότες τη στιγμή προσέλευσής τους και θα επιδίδεται στους πατατοπαραγωγούς λίγο πριν την παραλαβή της ποσότητας, ενώ όλος ο σχεδιασμός στηρίζεται στην επιλογή να διέρχονται τα οχήματα των Δημοτών μπροστά από τα φορτηγά αυτοκίνητα.

Παράλληλα, -όπως πληροφορούμαστε- υπάρχει πρόνοια και για τους πολίτες των «ευάλωτων» ομάδων (υπερήλικες, κ.ά.) οι οποίοι ενδιαφέρονται για μικρές ποσότητες και δεν θα προσέλθουν στον εκθεσιακό χώρο της Ανθούσας με δικά τους οχήματα. Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει αριθμό τροχήλατων μέσων (αντίστοιχα με εκείνα των Σούπερ Μάρκετ) με τα οποία θα υποβοηθούνται αυτοί οι πολίτες να μετακινήσουν σε παρακείμενο, «ελεύθερο» χώρο την ποσότητα που έχουν προμηθευτεί.




http://www.e-aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου