Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EUROMEDICA: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


  • Δυναμική στροφή σε αγορές του εξωτερικού με κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την υψηλή τεχνογνωσία και την καινοτομία
  • Επενδυτικές επαφές στελεχών του Ομίλου σε χώρες του Περσικού Κόλπου
Η Διοίκηση της Euromedica προχώρησε στην στρατηγική επανατοποθέτηση του επιχειρηματικού προσανατολισμού του Ομίλου, με στόχο την θεμελίωση των προϋποθέσεων εκείνων που θα διασφαλίσουν την επιτυχημένη εμπορική του παρουσία και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Κατά την εκπόνηση του νέου επιχειρηματικού σχεδιασμού, η Διοίκηση του Ομίλου αποφάσισε να αναδείξει σε βασικό στόχο την είσοδο και εδραίωση σε νέες γεωγραφικές αγορές, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τόσο τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά, όσο και τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Euromedica, όπως η τεχνογνωσία και η καινοτομία, τα οποία τις επιτρέπουν να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας διεθνών προδιαγραφών.  

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την ελληνική αγορά υγείας, η κύρια παράμετρος που έλαβε υπόψη της η Διοίκηση της Εταιρείας είναι οι ιδιαίτερα ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργούνται από την αδυναμία του δημόσιου τομέα και των ασφαλιστικών ταμείων να ανταπεξέλθουν έγκαιρα στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, διαμορφώνοντας ένα πιεστικό περιβάλλον.

Σε αυτό το περιβάλλον, βασικός μοχλός ανάπτυξης για έναν Όμιλο του μεγέθους και της παρουσίας της Euromedica είναι η αξιοποίηση των ανταγωνιστικών του πλεονεκτημάτων σε επιλεγμένες αγορές εκτός Ελλάδος. Προς αυτή την κατεύθυνση τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου έχουν ξεκινήσει εκτεταμένους κύκλους επενδυτικών επαφών σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Ιράκ, η Λιβύη και το Κουρδιστάν.

Το επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της Εταιρείας στην ελληνική αγορά κατά τις τελευταίες δεκαετίες της δίνει την δυνατότητα να προσφέρει συνολικές λύσεις υγείας «με το κλειδί στο χέρι», οι οποίες περιλαμβάνουν από το σχεδιασμό και την κατασκευή μίας μονάδας υγείας, μέχρι την οργάνωση, την επάνδρωση, τη λειτουργία και τη συντήρησή της. Λύσεις υγείας οι οποίες δεν περιορίζονται σε απλές εφαρμογές μονάδων γενικών υπηρεσιών, αλλά επεκτείνονται και σε καινοτόμες μορφές κέντρων φυσικής αποκατάστασης αλλά και μονάδων παροχής ψυχιατρικών υπηρεσιών υγείας.  

Στη βάση αυτής της ουσιαστικής εμπειρίας η Εταιρεία μελετά την επέκτασή της στις προαναφερθείσες αγορές, τόσο μέσω αυτόνομης επιχειρηματικής παρουσίας, όσο και μέσα από συμπράξεις με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς των συγκεκριμένων χωρών. Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες για διασύνδεση των επιτυχημένων μονάδων του Ομίλου στην Ελλάδα με κατοίκους ξένων χωρών στο πλαίσιο σχετικών συμφωνιών, στοχεύοντας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας σε ξένους υπηκόους. Πρόσφατο επιτυχημένο παράδειγμα υπήρξε η περίθαλψη τραυματιών από την Λιβύη σε μονάδες υγείας της Euromedica στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τις δραστηριότητες εντός των ελληνικών συνόρων, ο Όμιλος επικεντρώνεται στρατηγικά και επενδύει στην παροχή εξειδικευμένων και καινοτόμων υπηρεσιών υγείας, καλύπτοντας τομείς, στους οποίους υπάρχουν ουσιαστικές ελλείψεις σε επίπεδο προσφοράς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων μονάδων είναι το Κέντρο Αποκατάστασης EUROMEDICA-ΑΡΩΓΗ στη Θεσσαλονίκη και η EUROMEDICA ΙΟΝΙΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ στην Κέρκυρα.

Σχολιάζοντας την στρατηγική επανατοποθέτηση της Εταιρείας, ο βασικός μέτοχος κύριος Θωμάς Λιακουνάκος δήλωσε «Σε αντίθεση με τα αρνητικά πρότυπα που προβάλλονται διεθνώς, οι Έλληνες διαθέτουμε μια ιδιαίτερα δυναμική επιχειρηματική κοινότητα. Ο Όμιλος Euromedica αποτελεί ένα από τα πιο ουσιαστικά κομμάτια του ελληνικού επιχειρείν, διαθέτοντας όραμα, τεχνογνωσία και σαφή προσανατολισμό στην καινοτομία. Σκοπεύουμε να επενδύσουμε πάνω σε αυτά τα πλεονεκτήματά μας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που μας δίδονται εκτός των ελληνικών συνόρων, με γνώμονα την ουσιαστική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του Ομίλου».



Πληροφορίες: αία relate, τηλ.: 210 7418900, fax: 210 7418930, e-mail: aea@aea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου