Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αν. Μανωλοπούλου: «Τα Αναπάντητα Ερωτήματα για το ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ»


Από τις πρώτες αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής το 2011 ήταν η ίδρυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας που συνοδεύτηκε από τις (συνήθεις πια) επικοινωνιακές   τυμπανοκρουσίες.

Η Παράταξη μας, ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΑ ΠΟΛΗ,  ψήφισε το θέμα
–άλλωστε  ποιος θα έλεγε όχι σε μια τέτοια προσπάθεια –διατυπώνοντας ταυτόχρονα καίρια ερωτήματα και ανησυχίες για την λειτουργία του Ταμείου αυτού.
Έκτος άλλως επισημάναμε τότε “αυτές οι προσπάθειες  είναι και θα είναι πραγματικά ουσιαστικές, χρήσιμες και καλοδεχούμενες με την βασική προϋπόθεση να είναι σαφείς, πλήρεις, να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα, την συνέχεια και την συνέπεια απέναντι στον σκοπό για τον οποίο ιδρύονται και όχι να χρησιμοποιούνται πρόσκαιρα…. «για τα μάτια του κόσμου»”
Στις 24/10/2011 κατέθεσα ερώτηση σχετικά με το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» και την λειτουργία του, καθώς ήταν φανερό ότι ως τότε τίποτα δεν είχε γίνει και η απόφαση είχε μείνει στα χαρτιά. Έθετα συγκεκριμένα ερωτήματα:
  • Λειτουργεί το Ταμείο Αλληλοβοήθειας;
  • Ποια είναι η σύνθεση της επιτροπής; Υπάρχει διαφοροποίηση από την πρώτη σύνθεση;
  • Ποιοι; Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος παίρνουν τον μισθό τους από τον Δήμο;
  • Ποιοι; Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, έχουν καταθέσει το 30% της αντιμισθίας τους ή άλλο ποσό και πόσες φορές;
  • Ποιο είναι το υπόλοιπο (ποσό) του Ταμείου;
  • Έχει προσφέρει σε κάποιους συμπολίτες μας, ως ήταν ο σκοπός ίδρυσης του και τι ακριβώς;

Δυστυχώς, μετά την δυσάρεστη εξέλιξη με της παραίτηση  μελών του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, επιφανών και ξεχωριστών συμπολιτών μας, που συμμετείχαν με γνώμονα την προσφορά και την κοινή ωφέλεια, επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις και οι φόβοι μας.
Για την ιστορία, η  ερώτηση αυτή –κατά  παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου –όχι μόνο δεν απαντήθηκε σε ένα μήνα,
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!
Σήμερα πια καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί!  
Με εκτίμηση

Αναστασία Μανωλοπούλου
   Γραμ. Δημ. Συμβουλίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου