Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Στη μέγγενη ο Τσοχατζόπουλος, του δεσμεύουν το ακίνητο


Σαφή ενοχοποιητικά στοιχεία προέκυψαν για τον Ακη Τσοχατζόπουλο από τη διαδικασία της προανάκρισης ενώ κρίθηκε και ύποπτος φυγής. Αποτέλεσμα ήταν οι αρχές να του επιβάλλουν χρηματική εγγύηση €150,000 και περιοριστικούς όρους καθώς και δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγήτου.

Ο πρώην υπουργός κλήθηκε σε απολογία καθώς κρίθηκε ανειλικρινής η δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το 2010 για τη χρήση του 2009, μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Σύμφωνα με το πόρισμα που διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 αφορούν τη λήψη δύο δανείων.

Για το επίμαχο ακίνητο, ο κ. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η κατοικία δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και ότι έχει θέσει στην διάθεση της Βουλής όλα τα στοιχεία τα οποία, όπως τονίζει, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου