Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Άρθρο του ιατρού Νίκου Κεραμάρη


Άρθρο-σχόλιο σε όσα προτείνει ο κ.Απόστολος Δοξιάδης  ( δείτε Ζητείται Επειγόντως το Κέντρο) , περί ανάγκης νέου πολιτικού "κέντρου" που είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή  από τον ιατρό συνεργάτη του blog κ. Νίκο Κεραμάρη .
Διαβάστε μια διαφορετική προσέγγιση

Δε συμφωνώ σε όλα, αλλά η ιστορική αναδρομή είναι υποδειγματική (ιδίως η ανάδειξη του σκοτεινού ρόλου του ποταπού δημαγωγού Ανδρέα στο διαχρονικό εκμαυλισμό πολιτών και πολιτικών όλων των αποχρώσεων, για να μη θυμηθούμε τα προδικτατορικά κατορθώματά του) , αλλά και πολλές από τις προτάσεις για το σήμερα είναι τουλάχιστον ερεθιστικές.
Βέβαια ο φίλος μας εμφανίζει ενα δίλημμα στην Ελλάδα του σήμερα. Εγώ πάλι θεωρώ ότι πρόκειται για τρίλημμα. Δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ λαϊκιστών κάθε προέλευσης από τη μια και (υποτίθεται) ώριμων, υπεύθυνων φιλελεύθερων από την άλλη. Διότι ο αντίλογος με σημερινούς όρους είναι ότι τότε το δίλημμα είναι με τους νταβατζήδες και το Κόμμα του Μνημονίου ή απέναντι? Και εγώ με τους λαΙκιστές δεν είμαι, αλλά δεν είμαι και με τους νταβατζήδες του μνημονίου και των ΜΜΕ. Οπότε?
Στην ουσία έχουμε μπροστά μας τρεις επιλογές, αλλά στα δικά μου φτωχά και ταπεινά ματια έναν δρόμο: ανάμεσα στη Σκύλα του λαικισμού (που όντως διατρέχει όλο το πολιτικό σκηνικό, αλλά με έμφαση στη φασίζουσα ακροδεξιά του Καρατζαφέρη, αλλά και ορισμένων βαρεμένων στη ΝΔ, αλλά κατ' εξοχήν στους σύγχρονους τιμητές της πολιτικής ζωής, την Αριστερά στις διάφορες εκφάνσεις της - δε συζητώ δε για τους ανανήψαντες νεο-σταλινικούς του ΚΚΕ που αποθεώνουν το Ζαχαριάδη και το Στάλιν, αλλά δεν αποκαθιστούν τον Άρη!) και τη Χάρυβδη της εθελοδουλείας, της κλεπτοκρατίας, των νταβατζήδων, των νεο-φιλελευθερων μονόδρομων, των απάτριδων αρνητών του Ελληνισμού (βλέπε Ρεπούση - κορυφαίο στέλεχος του κου Κουβέλη για να μη ξεχνιόμαστε), των φιλελευθερο-διεθνιστών του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Κολωνακίου, των προδοτών του συναφιού του Βρυκόλακα και της κόρης του, των οπαδών του σχεδίου ΑΥΝΑΝ (sic) (Giorgos, Dora klp).
ΕΝΑΝΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΑ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ (ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ). ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΝΕΙ?
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΜΕ ΟΡΑΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ), Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΩΡΙΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΣΕΙΣ, Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ (ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ), ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΤΗΝ ΥΔΡΑ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΗΝ ΠΙΝΔΟ, ΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΝ ΕΛΥΤΗ, ΤΟ ΣΕΦΕΡΗ!
ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ, ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙ-ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΥΘΕΡΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΥΣ, ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ.
Ο κος Δοξιάδης ξεχνά τα μισά, οπότε ας μη ξαφνιάζεται για την αδυναμία επικοινωνίας των διανοουμενίστικων κύκλων του με τον μέσο πολίτη, το νοικοκύρη, τον επιστήμονα και τον επαγγελματία της μεσαίας τάξης που αποτελούν με την μετριοπάθεια και τη σωφροσύνη τους τη ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας, αλλά και της δημοκρατίας.
ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ Ή ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!

Από το προσκλητήριο για το νέο Κέντρο, για τη νέα ελπίδα της ματωμένης πατρίδας, για τον τρίτο δρόμο ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, τώρα που η χώρα είναι γατζωμένη στα βράχια του γκρεμού (όχι στο χείλος του), δε μπορεί να λείψει κανείς. Εχέφρονες, υπεύθυνοι και πατριώτες υπάρχουν σε όλους τους χώρους και σε όλα τα κόμματα (αν και πιθανόν να αξίζει να προσέξουμε και τις νέες ζυμώσεις εκτός επαγγελματιών πολιτικών στο χώρο του κέντρου)! Ας τους αναζητήσουμε και ας τους στηρίξουμε! Με εκλογές γρήγορα για να εκφρασθεί η πατριωτική πλειοψηφία στις κάλπες! Αν τα παρόντα κόμματα αδυνατούν να υπερβούν τους εαυτούς τους, θα θυσιασθούν (ως αποδιοπομπαίοι τράγοι) στην κάλπη!

Η τελευταία εφεδρεία του παρόντος πολιτικού (και υπό κατάρρευση, όπως προ-οιωνίζει η αποσύνθεση του αμαρτωλού και δημαγωγικού ΠΑΣΟΚ) συστήματος, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να ανταποκριθεί στα καλέσματα της νέας εποχής, να τα εγκολπωθεί και να τα κατευθύνει ως έμπειρος πολιτικός και αποδεδειγμένα πατριώτης ή θα αφήσει τον παλαιοκομματισμό και τις καμαρίλες της ΝΔ να τον παρασύρουν στη λήθη;

Νίκος Κεραμάρης 
*N. C. Keramaris MD, DSc/PhD (Athens), MSc (Athens), MSc (Sheffield)
Resident in Orthopaedic Surgery
Vice-president of the Hellenic Junior Doctors' and Health Scientists' Society
e-mail: nkeram2002@yahoo.gr, nckeram@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου