Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Οι θεσσαλονικιώτικες πολιτικές κωλοτούμπες του Δημήτρη Βαρτζόπουλου


Τεράστια προβλήματα εσωκομματικής συνοχής προέκυψαν στη ΝΔ όχι μόνο για την απόφαση Σαμαρά να πει ναι στην δανειακή σύμβαση και στην μεταβατική κυβέρνηση αλλά και με τα πρόσωπα που πρότεινε να στελεχώσουν αυτή την κυβέρνηση.

Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επέλεξε κολλητούς του και αχυρανθρώπους, ώστε κανένας τους να μην ξεφύγει από τον έλεγχό του. Το σκεπτικό του είναι να μπορεί με ένα τηλεφώνημα να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών του για να τους τραβήξει πίσω ανά πάσα στιγμή και να τορπιλίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου, αν δει ότι μπορεί να παραταθεί η ζωή της.
Και αν αυτό δεν μπορεί εύκολα να το κάνει με τους αντιπροέδρους Δήμα και Αβραμόπουλο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους υπόλοιπους. Οι πρώτες έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις καταγράφηκαν από τα στελέχη της Θεσσαλονίκης για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, προέδρου της Διοικούσας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για έναν ψυχίατρο, πολιτευτή των εκλογών του 2004 που δεν τα πήγε καλά παρόλο που υπήρξε κολλητός του Σουφλιά και της Ντόρας εκείνη την εποχή. Στις εσωκομματικές διαδικασίες μετά μια απίστευτη κωλοτούμπα βρέθηκε στον στενό πυρήνα του Σαμαρά.
Την τελευταία εβδομάδα περιόδευε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα της συμπρωτεύουσας επιχειρηματολογώντας κατά της όποιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα δεν μπορούν να προσφέρουν διότι δεν υπάρχει υπόβαθρο και εμπειρία στην Ελλάδα για τέτοιο εγχείρημα.
Αυτό το στέλεχος πρότεινε ο Σαμαράς για να γίνει υπουργός σε μια  κυβέρνηση που ο ίδιος  δαιμονοποιούσε πριν από λίγες ημέρες. Όλα αυτές οι παλινωδίες προβληματίζουν τα στελέχη της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, όπου καταγράφονται οι σκληρότερες αντιδράσεις των νεοδημοκρατών και Σαμαρικών, που τόσα χρόνια ήταν στην απομόνωση μαζί με τον Πρόεδρό τους και τώρα βλέπουν τους κωλοτουμπάκηδες να υπουργοποιούνται στην πρώτη κυβέρνηση που προέκυψε από τον Σαμαρά έστω και χωρίς  τον Σαμαρά.


http://piazzadelpopolo.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου