Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας"



Την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας και υπόληψης της Ελλάδας έθεσε ως βασική προτεραιότητα ο νέος υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας αναλαμβάνοντας την ηγεσία του υπουργείου από τον απερχόμενο υπουργό Σταύρο Λαμπρινίδη, κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά....


από την ολοκλήρωση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου της νέας κυβέρνησης. «Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα μας να γίνεται αντικείμενο εύκολης ρητορικής από διάφορους, οι οποίοι είναι ανεύθυνοι ή έχουν συγκεκριμένους σκοπούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας και ζήτησε τη συνεργασία όλων, τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών, σε αυτή την προσπάθεια. 

Αναφερόμενος στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Δήμας τόνισε ότι «θα τα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα, σωφροσύνη, τόλμη και εξυπνάδα» προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, υπογράμμισε ότι «θα συνεργαζόμαστε, θα συνεννοούμαστε και θα προχωρήσουμε μαζί», ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και τη συνεργασία του με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη.

«Δεν ξέρω πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η κυβέρνηση αλλά θα ήθελα να είχαμε μια στενή συνεργασία» δήλωσε ο κ. Δήμας απευθυνόμενος στον προκάτοχό του Σταύρο Λαμπρινίδη, τον οποίο και ευχαρίστησε για το έργο που επιτέλεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε, επίσης, και στη συνεργασία που είχε με τον κ. Λαμπρινίδη κατά το παρελθόν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαρακτήρισε πολύτιμη την εμπειρία του.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, αφού καλωσόρισε τον κ. Δήμα και εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο του και στο έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ευχαρίστησε την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου και τον υφυπουργό κ. Δημήτρη Δόλλη για τη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του καθώς επίσης και όλα τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και τους συνεργάτες του, που συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο του.

«Είναι υπέρτατη τιμή για οποιοδήποτε Έλληνα να υπάρξει υπουργός Εξωτερικών αυτής της πατρίδας, για έναν μήνα είτε πέντε χρόνια. Μου έκανε την τιμή αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου και θα τον ευχαριστώ πάντα γι' αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Λαμπρινίδης προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του προσπάθησε με τις πράξεις του να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ιστορίας της και να τηρήσει με συνέπεια όπως είπε τρεις βασικές αρχές:
 τη συναίνεση, την πίστη στις ρίζες και στη δύναμη του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της γης και την περηφάνια της Ελλάδας που πρέπει να την προστατεύουμε πάντα
.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου