Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οικογενειοκρατίας το...ανάγνωσμα πάλι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει το επόμενο διάστημα να επαναφέρει με ένταση το αίτημα για πρόωρες εκλογές κι ενώ οι λίστες των υποψηφίων ολοκληρώνονται, υπάρχει μια κατηγορία προσώπων που δεν ανησυχούν καθόλου, καθώς ελέω ονόματος, έχουν εξασφαλίσει μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Περίπου δέκα γόνοι νυν και πρώην βουλευτών θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι για μια θέση στη Βουλή ενώ είναι και πάλι υποψήφιοι τουλάχιστον άλλοι 10-15 γιοί και θυγατέρες οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα έδρανα της ΝΔ λίγα ή περισσότερα χρόνια.


Στην Α΄ Θεσσαλονίκης προαλείφεται για υποψήφια η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία εξελέγη πρόσφατα δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα. Είναι η κόρη του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαλαγκούδη.


Στο νομό Σερρών πιθανή είναι η υποψηφιότητα του γιου του Αχιλλέα Καραμανλή Κωνσταντίνου. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, καθώς θεωρεί ότι θα αποτελέσει απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από τα λεγόμενα Καραμανλικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο... Γ', πάντως, προς το παρόν δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ το πολιτικό γραφείο του πατέρα του παραμένει κλειστό.


Ο Χρήστος Δήμας γιος του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου, από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό, ενώ ο πατέρας του μάλλον θα κατευθυνθεί στο Επικρατείας. Το όνομα του Χρήστου Δήμα είχε ακουστεί και στις εκλογές του 2009, αλλά τότε είχε διαψεύσει ότι θα πολιτευόταν. Τώρα όμως κινείται στην περιοχή και θα δοκιμάσει την τύχη του στις κάλπες


Στην Αιτωλοακαρνανία αναμένεται να πολιτευθεί ο Ασημάκης Φωτόπουλος, ο οποίος είναι γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρήστου Φωτόπουλου, ενώ στον ίδιο νομό θα πολιτευθεί και πάλι ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού Διονύση, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.


Στο Ρέθυμνο μετά τη μετακόμιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές ο ανιψιός του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι και συνονόματός του.


Στην Κέρκυρα θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, γιος του Σωτήρη Γκίκα. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ακούγονται είναι και του Διονύση Παπαδόγγονα, γιου του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Παπαδόγγονα στην Α΄ Αθηνών .


Σε όλους αυτούς πρέπει να προστεθεί μια σειρά από νυν βουλευτές-γόνοι πολιτικών οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα «γαλάζια» έδρανα, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Κώστας Καραγκούνης.

 
Πηγή: iefimerida / fonaklas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου