Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κι όμως οι κάλπες είναι ανοιχτές

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να δήλωσε ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές και όχι εκλογές, αλλά η αλήθεια είναι πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται τις κάλπες. Γιατί, είναι ένα ζήτημα που του θέτουν ευθέως στενοί του συνεργάτες και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Στόχος: «να προλάβουμε τη ΝΔ πριν χτίσει αυτοδυναμία»! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Ο
Ευ. Βενιζέλος θέλει εκλογές για να μην χρεωθεί την αποτυχία της οικονομίας. Και τις θέλει γρήγορα, όσο ακόμη μπορεί να δείχνει τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Πέραν, όμως, των προσωπικών του επιδιώξεων, έχει και ευρύτερα επιχειρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του NP στην τελευταία του συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του παρουσίασε τα δεδομένα.

Καταρχάς, έδωσε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων της ΕΕ. «Όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν σε μία σαφή γραμμή στο διάστημα από 1 έως 15 Οκτωβρίου» του είπε. «Μέχρι τότε» συνέχισε «εμείς μπορούμε να έχουμε αποσπάσει τη θετική γνώμη της τρόικας για τις μεταρρυθμίσεις και να πάμε στις εκλογές με αυτές ως διακύβευμα». Όπως μας μετέφεραν συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου «ο Γιώργος βρήκε το σκεπτικό ενδιαφέρον».
Το… «ενδιαφέρον» του πρωθυπουργού για τις κάλπες συντηρούν δύο ακόμη παράγοντες. Οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι ακόμη η ΝΔ δεν έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, και οι συνεργάτες του, όπως ο Χ. Παμπούκης, που του λένε ότι πρέπει να επιδιώξει την έκφραση του λαού και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να κινείται και ο Π. Γερουλάνος.

Βέβαια, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν και οι άλλοι, που σκέφτονται τις επιπτώσεις της όποιας κίνησης στο εσωκομματικό παιχνίδι. Τα στελέχη που ασχολούνται με το πώς θα κρατήσουν το κόμμα. Αλλά, ο Γ. Παπανδρέου ξέρει πως αυτό δε θα έχει καμία σημασία αν η κυβέρνηση αποτύχει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου