Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ

Τα αυστηρότερα μέτρα των τελευταίων χρόνων θα εφαρμοστούν προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή περιμετρικά του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου θα τελέσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης θα μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες στις οποίες δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση.

Ένα κομμάτι που σίγουρα θα περιλαμβάνεται σε αυτά που θα αποκλειστούν είναι, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η λεωφόρος Στρατού από την πλατεία ΧΑΝΘ έως και την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου. Υπό έντονη επιτήρηση με τη συμμετοχή πληθώρας αστυνομικών θα είναι όλη η περίμετρος της Έκθεσης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ενώ στο κτίριο δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν παρά μόνο στους επίσημους καλεσμένους στην εκδήλωση.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι 3.500 αστυνομικοί που θα επιστρατευτούν για να μη γίνουν ακρότητες , θα βρεθούν αντιμέτωποι με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν για την οικονομική ύφεση, τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση, την ανεργία και τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα .Ήδη έχουν ανακοινώσει συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο.

Τέλος, ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στους επικεφαλής της αστυνομίας η στάση που θα τηρήσουν οι Αγανακτισμένοι, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αποσαφηνίσει πως θα κινηθούν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου