Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τελεσίγραφο από την UEFA για τα «στημένα»

Τελεσίγραφο στην ΕΠΟ έχει αποστείλει η UEFA και ζητά την άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων με τα στημένα για να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα μπορούν να παίξουν στις διοργανώσεις της!
Ο
Σοφοκλής Πιλάβιος παρέστη στην τηλεοπτική εκπομπή «Η Δίκη» στο Blue Sky και αποκάλυψε πως η UEFA έχει στείλει τελεσίγραφο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την οποία ζητά να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τους στημένους αγώνες. «Η καθυστέρηση αφορά ένα κομμάτι 4-5 ατόμων. Δεν επηρέασε καθόλου τη διαδιακασία αυτή. Ξεκίνησε από συζητήσεις του ότι υπάρχει ένα σύστημα στην UEFA το DFDS. Η UEFA έστειλε τελεσίγραφο για τα στημένα και ζήτησε να ξεκαθαρίσουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της. Θα κάνουμε ό,τι μας πει η UEFA», είπε αρχικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αδειοδοτήσεις και τους φακέλους των ομάδων.

«Ό,τι και να γίνει με τους φακέλους πρέπει να διατηρήσουμε μια εμπιστευτικότητα από πλευράς ονομάτων. Αυτός ο κατακερματισμός της αθλητικής δικαιοσύνης, μια πειθαρχική επιτροπή της Football League, μια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, της διαιτησίας. Θέλω να κάνω μια επιτροπή, με την οποία να δούμε όλα αυτά τα θέματα και που θα μας φέρει μια εισήγηση για όλα τα νομικά θέματα», είπε ο κ. Πιλάβιος για να αναφερθεί στην Παναχαϊκή και στη Βέροια. «Ο φάκελος της Παναχαϊκής και της Βέροιας είναι τόσος (έδειξε με το χέρι του πόσο μεγάλοι είναι οι φάκελοι των δυο ομάδων). Όμως στην ΕΙΜ έχουν σταλεί οι φάκελοι των υπόλοιπων ομάδων. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για το πώς θα λειτουργούν οι επιτροπές».

Επιπλέον, ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε και για την πρόταση της Σούπερ Λιγκ να αναλάβει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα. «Η πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ ήταν να πάει το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ. Εμείς δεν ξέρουμε αν θα το κάνουμε αυτό, πρέπει να το δούμε το θέμα. Η Ομοσπονδία δεν είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή γι’ αυτό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δουλεύουν στη Football League, αλλά και στη Σούπερ Λιγκ. Θέλει κάποια διαφορετική οργάνωση, δεν είναι απλό το θέμα. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε.

Στην εκπομπή παρέμβη τηλεφωνικά και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είπε ξανά ό,τι είπε στη Βουλή. «Εγώ δε μίλησα για ανήθικο μόρφωμα, αυτή την πρόταση περιείχε η ερώτηση του Δημήτρη Παπουτσή. Εγώ είπα ότι η πολιτεία δε θα υποχωρήσει πουθενά, ότι θα εξετάσουμε κάθε εξέλιξη και θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε όποια παρεκβολή από τη νομιμότητα», είπε ο κ. Νικητιάδης για να αναφερθεί και στην ενδεχόμενη συγχώνευση του Ηρακλή με την Καβάλα.

«Αν πρόκειται περί συγχώνευσης θα πρέπει να γίνουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Ανεξάρτητα από τη δική μου τοποθέτηση, η ΕΕΑ πήρε μόνη της την πρωτοβουλία και κάλεσε όταν είδε τα δημοσιεύματα στον Τύπο, εγώ δεν έστειλα κανένα μήνυμα. Θα προβλέπεται στο νόμο να μη γίνεται συγχώνευση ομάδων που είναι στην ίδια περιφέρεια. Αν ανήκουν στην ίδια περιφέρεια, τότε εντάξει να το δούμε το θέμα».

«Δέχτηκα απειλές»

Ακόμη, ο Πιλάβιος παραδέχτηκε ότι δέχτηκε απειλές, όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό, όμως δίχως να πει τίποτα περαιτέρω. «Δέχτηκα απειλές, συνέβη κι αυτό, αλλά δε θέλω να πω τίποτα περαιτέρω».


πηγή: Gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου