Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η «συγχώνευση» Ηρακλή-Καβάλας

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τα δικαιοδοτικά όργανα της Πολιτείας θα ελέγξουν κάθε πτυχή της συγχώνευσης των ομάδων της Καβάλας και του Ηρακλή και εφόσον διαπιστωθεί εικονικότητα ή παρανομία, «η δαμόκλειος σπάθη της Δικαιοσύνης δεν θα την επιτρέψει» ανέφερε στην Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Παπουτσή (ΠΑΣΟΚ).
 Παράλληλα ο κος Νικητιάδης, διευκρίνισε πως η τάση της Πολιτείας σήμερα, είναι «να αποθαρρύνει συγχωνεύσεις ομάδων που βρίσκονται σε διαφορετικές περιφέρειες» και ανακοίνωσε ότι το προσεχές αθλητικό νομοσχέδιο, θα απαγορεύει τέτοιου είδους συγχωνεύσεις.

«Εκφράζω την αγωνία συνολικά, των φιλάθλων αλλά και των συμπολιτών μας του νομού Καβάλας. Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή τους, που έχει σχέση με την τύχη του Α.Ο. Καβάλας» ανέφερε στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Στις μέρες μας αποκαλύπτονται πρωτόγνωρα γεγονότα που αφορούν το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η πλειοψηφία των μετόχων του ΑΟΚ, έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που οδηγούν στην διαγραφή του ΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας. Μια ιστορική ομάδα με ιστορία πάνω από 45 έτη διαγράφεται, και μεταφέρεται η έδρα της στη Θεσσαλονίκη, αμαυρώνοντας και την ιστορία του «Ηρακλή». Η διαδικασία είναι νομικά αβάσιμη, δεοντολογικά επιλήψιμη και ηθικά ανεπίτρεπτη. Πώς είναι δυνατόν να καλούνται άνθρωποι στις μέρες μας και να αποφασίζουν για τόσο θεμελιώδη ζητήματα χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν; Να σταματήσετε αυτού του είδους τα σενάρια και να δώσετε ένα ισχυρό μήνυμα σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να χειρίζονται αυτά τα ζητήματα με παράνομο και ανεπίτρεπτο τρόπο» κάλεσε τον παριστάμενο υφυπουργό Πολιτισμού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Η Πολιτεία είναι παρούσα για ό,τι γίνεται σε σχέση με συνεννοημένους αγώνες και στημένα παιχνίδια - και το ίδιο συμβαίνει για οποιαδήποτε άλλη παρεκβολή από την νομιμότητα» απάντησε ο Γ. Νικητιάδης. «Ήδη γνωρίζετε ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κάλεσε τις δύο ομάδες αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, να δώσουν εξηγήσεις, προκειμένου να τεθεί η συγχώνευση υπό το μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης».

«Η τάση της Πολιτείας σήμερα, είναι να αποθαρρύνει τις συγχωνεύσεις ομάδων, όταν λαμβάνουν χώρα εντός διαφορετικών περιφερειών. Με το νομοσχέδιο που φέρνουμε, προβλέπεται ότι συγχωνεύσεις μπορούν να γίνονται μόνον εντός της ίδιας περιφέρειας. Εκτός αυτού, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, οφείλει να παρέμβει για να διαπιστώσει, αν λαμβάνει χώρα πραγματική συγχώνευση ή εικονική. Με βάση τον υφιστάμενο νόμο, η μεταβολή έδρας μιας ομάδας, επιτρέπεται μονάχα κατόπιν αδείας της Επιτροπής» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού.

Από πλευράς του, ο Δ. Παπουτσής, διαπίστωσε πως η απάντηση του υφυπουργού, «γεννά βάσιμες προσδοκίες, ότι η Πολιτεία είναι εδώ και παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν με άγρυπνο βλέμμα. Δημιουργείται βάσιμη προσδοκία, ότι το σενάριο αυτό του ανοσιουργήματος, θα αποτραπεί τελικώς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου