Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συνταγματικό έκρινε τον Καλλικράτη το ΣτΕ

Συνταγματικός και νόμιμος κρίθηκε από την πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Καλλικράτης, με βάση τον οποίο έγιναν οι συνενώσεις των δήμων και διεξήχθησαν οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.


Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών οι ανώτατοι δικαστές κατά ευρύτατη πλειοψηφία έκριναν ότι ο επίμαχος νόμος δεν καταστρατηγεί συνταγματικές διατάξεις καθώς οι συνενώσεις των δήμων έγιναν με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται στο Σύνταγμα. Επιπλέον έκριναν ότι είναι απολύτως νόμιμη η ενάσκηση νομοθετικής εξουσίας για τη συνένωση των ΟΤΑ στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Αξίζει να σημειωθεί για την ... ιστορία ότι μεταξύ των δήμων που είχαν προσφύγει ήταν ο Δήμος Σοχού Θεσσαλονίκης, ο οποίος ενσωματώθηκε στο Δήμο Λαγκαδά, μαζί με τους Δήμους Λαχανά, Ασσήρου, Καλλινδοίων, Κορώνειας και Βερτίσκου, ο Δήμος Σταυρούπολης του Νομού Ξάνθης ο οποίος καταργείται και ενσωματώθηκε στο Δήμο Ξάνθης, ο Δήμος Ευρυμενών Νομού Λαρίσης ο οποίος υπήχθη στο Δήμο Αγιάς, ο Δήμος Αποδοτίας ο οποίος ενσωματώθηκε στο νέο Δήμο Ναυπακτίας μαζί με τους πρώην Δήμου Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Πυλήνης, Πλατάνου και Χάλκειας, η Κοινότητα Σμίξης Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώθηκε στο Δήμο Γρεβενών, η Κοινότητα Αγίου Κοσμά Γρεβενών η οποία καταργείται και ενσωματώθηκε στο Δήμο Γρεβενών και η Κοινότητα Αβδέλλας Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώθηκε στο Δήμο Γρεβενών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου