Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Την ημέρα «βαρετοί», τη νύχτα «υπερ-ήρωες»!

Έναν παράδοξο τρόπο βρήκε μια ομάδα νεαρών Αμερικανών για να «χτυπήσει» την απάθεια των συμπολιτών τους και να εμπνεύσει νέες αξίες στους δρόμους των ΗΠΑ. Μερικοί συνηθισμένοι -την ημέρα- άνθρωποι φορούν τα περίεργα κοστούμια τους και βγαίνουν τη νύχτα για να περιπολήσουν στις αμερικανικές γειτονιές και να κατατροπώσουν εγκληματίες.
Πρόκειται για το «Real Life Superhero Project», όπως το ονομάζουν.


Για παράδειγμα, η Irene Thomas, 21 ετών, την ημέρα είναι μια «βαρετή λογίστρια». Όταν, όμως, πέσει το σκοτάδι φορά την εφαρμοστή στολή της, με τα κόκκινα γάντια, την κόκκινη ζώνη και τις κόκκινες μπότες, βάζει τη μάσκα της και μεταμορφώνεται στην υπερ-ηρωίδα Nyx. Το όνομά της δανείστηκε από την ελληνική θεότητα της Νύχτας.
Η αποστολή της είναι να μοιράζει φαγητό και ρούχα στους άστεγους της Νέας Υόρκης και ελπίζει και άλλοι συμπολίτες της να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

 Ο επικεφαλής της ομάδας είναι ο 26χρονος Chaim Lazaros. Φορά ένα μαύρο καπέλο, μια μάσκα και ένα γιλέκο και βγαίνει στους δρόμους. «Νιώθω ότι πετάω στα σύννεφα, αφού έχω βοηθήσει περισσότερους από 30 ανθρώπους».

Πάντως, οι αντιδράσεις προς τους «αληθινούς» υπερ-ήρωες δεν είναι πάντα θετικές. Μια έφηβη κοπέλα αντιμετώπισε με ειρωνικά γέλια τον Motor Mouth, που είναι ντυμένος σαν ninja, όταν αυτός πήγε να της προσφέρει φαγητό.

 Ο Motor Mouth είναι ένας 30χρονος δάσκαλος, ο οποίος δεν πτοείται από τα αρνητικά σχόλια. «Αν επιλέγεις να ζεις με αυτόν τον τρόπο, δεν παίρνεις τον εαυτό σου και πολύ στα σοβαρά», λέει. Για κάποιους αιτία του φαινομένου, που έχει εξαπλωθεί σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, είναι η υπερβολική αγάπη των εν λόγω ατόμων στα κόμιξ και τις ταινίες φαντασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου