Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Αντώνης χάραξε την “κόκκινη γραμμή”

Συναίνεση δεν του προσέφερε… Τουλάχιστον όχι έτσι όπως την εννοούσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Το είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε με τη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε την «κόκκινη γραμμή» πέρα από την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να κουνηθεί ούτε σπιθαμή, προκειμένου να προστατεύσει το εθνικό συμφέρον, και να δρομολογήσει την ταχύτερη έξοδο της οικονομίας από το μνημόνιο.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θύμισε σε όλους τους τόνους, ότι στήριξε την Κυβέρνηση σε μια σειρά από δύσκολες συγκυρίες. Και συνεχίζει να το κάνει, κάθε φορά που ταξιδεύει στο εξωτερικό, φορώντας τη «φανέλα» της Εθνικής Ελλάδας. Το ίδιο άλλωστε έκανε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, από τις τάξεις του οποίου προέρχονται οι συντριπτικά περισσότεροι εν ενεργεία πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως ο λόγος τους έχει ξεχωριστή βαρύτητα για τις αποφάσεις.

Εκείνο ωστόσο που τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι κατά τη γνώμη του, το πραγματικό πρόβλημα το οποίο καλείται να ξεπεράσει η ελληνική οικονομία, προκειμένου να ορθοποδήσει, είναι το μνημόνιο και οι συνέπειες της εφαρμογής των πολιτικών που προβλέπει. Και επίσης, ότι καμία λύση στην οποία θα συμφωνήσει η ελληνική Κυβέρνηση, έστω και στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, δεν θα πρέπει να συνεπάγεται νέα, επώδυνα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το χρέος του. Και πλέον, κοιτάζει μπροστά.

Γράφει: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου