Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δήλωση Προέδρου ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου για την συγχώνευση των σχολείων

H λογική της συγχώνευσης των σχολείων πλήττει βαθειά την Ελληνική ύπαιθρο και την ρίζα της Παιδείας. Η λογική που  θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση  και στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , συγχωνεύοντας πάνω από 300 σχολεία σε όλη την χώρα , είναι ένα ακόμη πλήγμα για την Παιδεία στην χώρα μας. Πλήγμα πολλαπλό. 
Τόσο το οικονομικό κόστος θα αυξηθεί , καθώς  παρά το λεγόμενα , το ίδιο το Ινστιτούτο μεταφορών διέψευσε την κυβέρνηση και κατέδειξε την κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος, αλλά και επί της ουσίας θα έχουμε πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση της ελληνικής υπαίθρου.

Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί αλλά το μέλλον της χώρας μας. Είναι η γενιά  που την επόμενη δεκαετία θα χτιστεί  πάνω της η Ελλάδα.

Στόχος μας , ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης , πρέπει να είναι η ενίσχυση της υπαίθρου με κάθε τρόπο. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι πως δεν εγκαταλείπουμε τον τόπο μας  αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε εκεί τις ευκαιρίες για την ανάκαμψη.

Η ελληνική ύπαιθρος μπορεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς , ανάπτυξης και ελπίδας. Το γάντι που με τόση ευκολία μας πετάει η Κυβέρνηση με βαρύγδουπες δηλώσεις, τους το επιστρέφουμε και δηλώνουμε ρητά «όχι άλλη εξαθλίωση της Παιδείας στην χώρα μας»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου