Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ εναντίον Παπανδρέου

Με ειρωνική διάθεση αντιμετωπίζει την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς πείνας δείχνει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις εκ μέρους του κόμματος που υποστηρίζει. Η απειλή της κυβέρνησης ότι θα προσωρήσει στην απέλαση όσων απεργών πείνας μεγάρου Υπατία δεν δεχτούν να νοσηλευθούν στα νοσοκομεία της Αττικής, αντιμετωπίσθηκε αρνητικά όχι μονάχα από τους αλληλέγγυους των μεταναστών αλλά και από την “πράσινη” Αφροδίτη.

Η πρώην σύμβουλος του κ. Βούγια, μέσω της σελίδας της στο Facebook αντιτίθεται στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα των απεργών πείνας μένοντας πιστή στις απόψεις της σχετικά με τους μετανάστες.

Λίγα λεπτά μετά την «διαρροή» της είδησης στα ΜΜΕ η κ. Αλ Σάλεχ ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό με σχόλιο που ανάρτησε στο προφίλ της. Όπως ανέφερε η ίδια, «Θέμα απέλασης ανοίγει πλέον η κυβέρνηση στην υπόθεση των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Μέγαρο Υπατία, σε περίπτωση που εκείνοι συνεχίσουν να αρνούνται τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία.? Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή. Άλλωστε, για να απελαθεί κάποιος πρέπει να τον παραλάβει κάποιος άλλος. Η δε εντολή απέλασης το νωρίτερο για να εκτελεστεί είναι 15 μέρες . Το σύνηθες είναι περί τον ένα χρόνο»....

Με λίγα λόγια θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου παίρνει αποφάσεις κατόπιν εορτής και μάλιστα με «απειλές» ανέφικτες και ανυπόστατες! Στη συνέχεια η ίδια προσθέτει, «Γι αυτό δεν μπορεί να απελάσει εύκολα η Ελλάδα. ... Η Ισπανία το καταφέρνει με το αζημίωτο βεβαία. Δηλαδή πληρώνει το Μαρόκο. Το θέμα όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο πιο περίπλοκο. Βεβαία η Ελλάδα μπορεί αν θέσει το θέμα στην ΕΕ ως σχέση δυο κρατών μελών. Δηλαδή ... πως αγαπητή Ισπανία κλείνετε τα σύνορα σας με αποτέλεσμα όλο το βάρος να το επωμιστεί ένα άλλο κράτος μέλος???? Το ίδιο αφορά και την Ιταλία. Αυτό είναι μείζον κοινοτικό ζήτημα , πολύ πιο αποτελεσματικό από τους φράχτες».

Όπως είναι φυσικό, σωρεία μηνυμάτων από φίλους της, που σχολιάζουν την εν λόγω ανάρτηση, κοσμούν την σελίδα της βρίσκοντας σύμφωνους τους περισσότερους από αυτούς. Ωστόσο, δεν λείπουν και τα πιο «αιχμηρά» σχόλια ορισμένων σχετικά με τον μέχρι τώρα «ανεπίτρεπτο» χειρισμό της κατάστασης από τον κ. Παπανδρέου.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή η κ. Αλ Σάλεχ τοποθετήθηκε και πάλι στο θέμα των απεργών πείνας αναρτώντας στο facebook «Ξυπνήστε… θα υπάρξουν νεκροί και θα καεί η Αθήνα!» Το «γάντι» προφανώς έχει πέσει …

Πηγή: newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου