Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μία μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά όλο το χρόνο 
από τις 9.00 έως τη δύση του ήλιου
Παρέχεται πλήρης υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μάθετε στα παιδιά να αγαπούν τα ζώα. 
Παρατηρήστε τα μαζί τους, ρωτήστε τους υπεύθυνους του Πάρκου πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη ζωή του κάθε ζώου και θα χαρούν να σας διαφωτίσουν. 
Αφιερώστε ποιοτικά τον χρόνο αυτό μαζί τους. Αν μη τι άλλο, μετά από μερικά χρόνια αυτές είναι οι στιγμές που θα θυμούνται με χαμόγελο.

Με έμφαση στο συνδυασμό ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, 
το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή 2000 ζώων από 400 διαφορετικά είδη.

Πώς να πάτε

undefined
Διεύθυνση:
Θέση Γιαλού, Σπάτα 19004
Tel: 210 6634724
Fax: 210 6634726

Χρήσιμα tips:
* Ακολουθήστε προσεκτικά τον χάρτη της διαδρομής προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (θα τον βρείτε στο site του Πάρκου), γιατί ταμπέλες στην Περιφερειακή Υμηττού δεν υπάρχουν, παρά μόνο όταν θα έχετε ήδη φτάσει πολύ κοντά.
* Προτιμότερο είναι να επισκεφθείτε το Πάρκο νωρίς το πρωί, που τα ζώα θα είναι ξεκούραστα και δραστήρια. Από το μεσημέρι και μετά τα ζωάκια έχουν ταϊστεί με αποτέλεσμα, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει, να βρίσκονται σε… καταστολή.
* Κατά τη βόλτα σας εκεί φορέστε καπέλο (και αντηλιακό). Το μοναδικό ίσως, αλλά σοβαρό, μειονέκτημα του Πάρκου είναι η έλλειψη πρασίνου και δέντρων και η ζέστη μπορεί να σας φανεί αφόρητη.
* Μην ταΐζετε, μην πετάτε αντικείμενα και μην ενοχλείτε τα ζώα. Τα 54 άτομα προσωπικό του πάρκου φροντίζει 24 ώρες το 24ωρο να καλύπτει τις ανάγκες του κάθε ζώου, ενώ κυκλοφορούν συνεχώς στο χώρο φύλακες που ελέγχουν την ασφάλεια των ζώων.
* Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο παρέχεται πλήρης υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες.
* Μετά από συνεννόηση με τους υπευθύνους μπορείτε να οργανώσετε εκεί παιδικά πάρτι ή όποια άλλη εκδήλωση. Στο Πάρκο πραγματοποιούνται, άλλωστε, και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές κάθε ηλικίας.
* Γίνετε «Φίλος του Πάρκου»: Με μία ετήσια συνδρομή που κυμαίνεται από 80 έως 500 ευρώ μπορείτε να υιοθετήσετε ένα αγαπημένο σας ζωάκι, βοηθώντας έτσι το Πάρκο για την πληρέστερη φροντίδα του (Περισσότερες πληροφορίες στο site του Πάρκου).
* Στην είσοδο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου υπάρχει κατάστημα για να προμηθευτείτε αναμνηστικά δωράκια και σουβενίρ.
* Το Πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά όλο το χρόνο από τις 9.00 έως τη δύση του ήλιου.
* Είσοδος: Ενήλικες: 14 ευρώ, παιδιά 3-12 ετών: 10 ευρώ, παιδιά κάτω των 3 ετών: ελεύθερα. Υπάρχουν ειδικές τιμές για γκρουπ, αλλά και μία ετήσια κάρτα για παιδιά και ενήλικες στα 35 και 45 ευρώ αντίστοιχα.
Και κάτι ακόμα…
Μάθετε στα παιδιά να αγαπούν τα ζώα. Παρατηρήστε τα μαζί τους, ρωτήστε τους υπεύθυνους του Πάρκου πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη ζωή του κάθε ζώου και θα χαρούν να σας διαφωτίσουν. Αφιερώστε ποιοτικά τον χρόνο αυτό μαζί τους. Αν μη τι άλλο, μετά από μερικά χρόνια αυτές είναι οι στιγμές που θα θυμούνται με χαμόγελο.
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:  
Θέση Υαλού, Σπάτα, 
τηλ. 210 6634724.
Έλενα Μπούλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου