Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η Άννα μιλάει για βέτο

“Το βέτο αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς διαδικασιών που θα ακολουθήσει η χώρα εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου”, δήλωσε μιλώντας σήμερα το πρωί στον Βήμα FM η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως υποστήριξε η ίδια, στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθούν τρία κρίσημα ζητήματα, για τα οποία η Ελλάδα ζητά ‘λύση-πακέτο’. Πρόκειται για τον νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης, το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προτείνουν Γερμανία και Γαλλία και τη διαχείριση του χρέους, θέμα που αφορά άμεσα και την Ελλάδα αναφορικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου.
 
Σημείωσε δε, πως η Ελλάδα πάει σε αυτή τη διαπραγμάτευση με ευρωπαϊκά και όχι ελληνικά επιχειρήματα και πως εάν δεν ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση, η επίθεση από τις αγορές θα είναι άμεση και θα αφορά χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. “Η ΕΕ πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει, γιατί σέρνεται”, είπε χαρακτηριστικά η κ.Διαμαντοπούλου.
 
Αναφορικά με τον πλήρη αποσυντονισμό που παρουσιάζει εσχάτως η κυβέρνηση, η ίδια παραδέχτηκε πως τέτοια υπάρχουν φαινόμενα αρρυθμίας δικαιολογώντας τα με την ‘απίστευτη πίεση’ υπό την οποία εργάζονται οι υπουργοί. Συμπλήρωσε πάντως πως “όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε για μια καλύτερη συνεργασία”, αναφέροντας πως κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να θέτει προσωπικές στρατηγικές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου