Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ενέργεια από... πουλερικά!

Ένας νέος σταθμός βιοαερίου δίνει ένα παράδειγμα για το πώς οι πόλεις θα πρέπει να αντλούν στο μέλλον ενέργεια. Πρόκειται για την βρετανική πόλη Cirencester όπου εγκαινιάζεται εργοστάσιο βιοαερίου από γεωργική βιομάζα, συμπεριλαμβανομένων των περιττωμάτων πουλερικών και της κοπριάς χοίρων.
Οι κάτοικοι της πόλης αναμένεται να ωφεληθούν από φθηνή εναλλακτική λύση αντί του πετρελαίου, του άνθρακα και του φυσικού αερίου. Η Cirencester είναι 
μία από τις πρώτες πόλεις στον κόσμο που επωφελούνται από την ενέργεια που προέρχεται από περιττώματα πουλερικών και οδηγεί το δρόμο για ένα πράσινο μέλλον.

Η μονάδα τροφοδοτείται από τοπικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις που προσφέρουν τα ζωικά απόβλητα, καθώς και καλαμπόκι, σιτάρι και πρασινάδα. Το εργοστάσιο θα παράγει 1 μεγαβατώρα ενέργειας, αρκετή για την κάλυψη των αναγκών 350 σπιτιών σε ηλεκτρική ενέργεια.


Η εταιρεία Alfagy επελέγη ως ο κύριος προμηθευτής μετά από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι κατασκευαστές, όπως η GE Energy, η Jenbacher και η MAN. “Δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 30 χρόνια πίσω από την ηπειρωτική Ευρώπη στην ενεργειακή απόδοση, θέλαμε ένα έργο στη Βρετανία. Έχουμε πολλές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη αλλά αυτή είναι η πρώτη μας εγκατάσταση βιοαερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο Peter Kindt, διευθύνων σύμβουλος της Alfagy.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου