Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Οι 10 +1 καλύτερες ατάκες του 2010

Μια αξέχαστη χρονιά φεύγει, μια ακόμα πιο "ζόρικη" έρχεται ολοταχώς. Και επειδή η χειρότερος εχθρός του "κυρίαρχου λαού" είναι η συλλογική λήθη, ορίστε ένα μικρό λιθαράκι "μνήμης" για αυτά που πέρασαν μπροστά μας και ξεχάστηκαν από τα ΜΜΕ, σαν κακοφουρνισμένος μουσακάς σε εκπομπή μαγειρέματος.



10. Θόδωρος Πάγκαλος (Νοέμβριος) 


Ο κύριος αντιπρόεδρος έκανε πάλι το θαύμα του. Λίγο-πολύ έδειξε με το δάχτυλο τους αξιωματικούς στην Π.Α. και κατά συνέπεια όλων των Ενόπλων Δυνάμεων ως "αντιπαραγωγικούς. Λογικό, αφού.. δεν έχουμε πόλεμο, οπότε να μετράμε την παραγωγικότητά τους με βάση πόσους "εχθρούς" εξολόθρευσαν...» 

9. Γ. Παπανδρέου (Ιούλιος) 

Χωρίς σχόλια. Καμιά φορά η εκφραστική ικανότητα και η ρητορική δεινότητα του ηγέτη ξεπερνά κάθε λογική. 

8. Γ. Παπανδρέου (Σεπτέμβριος) 

Αντιγραφή από τον προηγούμενο "καταλληλότερο", που ακόμα τον ψάχνουν για μια δήλωση σχετικά με το χάλι που άφησε πίσω του. Σε λίγο θα μας πούνε ότι φοράνε κουκούλες και ρίχνουν ενισχυμένες μολότοφ στα κεφάλια αστυνομικών. 

7. Θ. Πάγκαλος (Νοέμβριος) 


Εξαιρετική δήλωση, αν γινόταν μερικούς μήνες νωρίτερα, πριν η χώρα μας μπει σε οικονομική κατοχή από την τρόικα. Τουλάχιστον τότε θα έδινε μια βοήθεια στον ηγέτη, αντί να "πετάει τούβλα" όποτε ανοίγει το ρημάδι του...


6. Α. Λοβέρδος (Ιανουάριος)


Ερμηνεία για Όσκαρ, από τη "χρυσή" εποχή του στο υπουργείο Εργασίας. Η Ακαδημία Όσκαρ μόλις μοίρασε τα δελτία ψηφοφορίας, οπότε προλαβαίνουμε να τον προωθήσουμε για 1ο αντρικό ρόλο σε ξενόγλωσση ταινία.

5. Γ. Παπανδρέου (Μάρτιος)

Ακόμα ψάχνουν να βρούνε αυτόν τον μ@λ@κοπίτουρα που βρήκε τον πρωτάρη πρωθυπουργό στο δρόμο και τον έπεισε ότι δεν έχει κανείς αντίρρηση να κόψουν μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, φάρμακα και ότι άλλο εξέχει.

4. Γ. Παπανδρέου (Μάρτιος)




Και η αξέχαστη τουριστική ατραξιόν για το καλωσόρισμα των τροϊκανών από το Καστελόριζο:



3. Γ. Παπακωνσταντίνου (Μάιος, Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος κτλ κτλ κτλ...) 


Τα πρώτα μέτρα, με την άφιξη του ΔΝΤ:



Αμέσως μετά, "...Αν χρειαστεί, θα πάρουμε και νέα μέτρα":



Και η ιστορική εκπομπή "Νέοι Φάκελοι", όπου δήλωσε ότι αν υπάρξουν νέα μέτρα, αυτό θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει και θα παραιτηθεί:



2. Θ. Πάγκαλος (Σεπτέμβριος)



Ιστορικά ατυχής δήλωση, δεδομένης της εικόνας του "απλώματος" στα καθίσματα του Κοινοβουλίου και των "κυβικών" του. Αν μη τι άλλο, ο ορισμός της φράσης "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς" (στην κυριολεξία).



...And the winner is:


1. Γ. Παπανδρέου (Οκτώβριος 2009, Νοέμβριος 2010)


Κανονικά θα έπρεπε να μπει στο top της προηγούμενης χρονιάς, αλλά ο συνεπέστατος ηγέτης φρόντισε να επαναλάβει τη συγκεκριμένη φράση πριν ένα μόλις μήνα. Αυτό θα πει ιδεολογική σιγουριά.



Και κάτι που πέρασε στα ψιλά, ενώ θα μπορούσε να είναι η δήλωση της χρονιάς:



+1. Χρήστος Παπουτσής (Δεκέμβριος) 


Ιδού και η απόδειξη:




Καλή χρονιά, καλά κότσια σε όλους και με το καλό η "επιμήκυνση" και το "haircut" (σαν σεξουαλικός οδηγός ακούγεται... Γιατρέ Στρος-Καν, θα τσούξει;...)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου